Ορκίζεσαι στο χοιρινό σουβλάκι και το τιμάς με το παραπάνω. Σου έχουμε, όμως και 10 πρωτότυπα σουβλάκια με κρέας, ψάρι, θαλασσινά, λαχανικά και τυρί, που θα φτιάξεις στο σπίτι και θα ξετρελάνεις την παρέα σου!

SOUVLAKIA8

Κεφτεδάκια
Περάστε δύο τρία αρνίσια κεφτεδάκια σε καλαμάκια, εναλλάξ με φέτες κόκκινου κρεμμυδιού αν θέλεις. Σερβίρετέ τα με φρεσκοψημένη πίτα, ψητά λαχανικά, και dip γιαουρτιού ή γουακαμόλε.

SOUVLAKIA7

Λουκάνικα
Κόψε τα λουκάνικα σε μεγάλα κομμάτια ή χρησιμοποίησε μικρά λουκάνικα κοκτέιλ και πέρασε τρία τέσσερα κομμάτια σε κάθε καλαμάκι (αφού τα μουσκέψεις πρώτα για να μην καούν) και ψήσε τα στο γκριλ του φούρνου. Αν θέλεις μπορείς να τυλίξεις τα κομμάτια του λουκάνικου με λωρίδες μπέικον και να τα κάνεις ακόμη πιο λαχταριστά, καθώς και να περάσεις εναλλάξ μικρά κρεμμυδάκια. Συνόδεψε το με BBQ sauce.

SOUVLAKIA4

Πικάντικες γαρίδες
Πέρασε ολόκληρες γαρίδες καθαρισμένες σε βρεγμένα καλαμάκια, άλειψε τες με τσίλι σε σκόνη, καστανή ζάχαρη και σησαμέλαιο και ψήσε τες στο γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα.

SOUVLAKIA

Κοτόπουλο με μάνγκο
Περάστε κυβάκια από φιλέτο κοτόπουλο (μπούτι ή στήθος) σε βρεγμένα καλαμάκια, εναλλάξ με κομμάτια από μάνγκο. Άλειψε τα με ένα μίγμα μελιού και μουστάρδας με ολόκληρους σιναπόσπορους και ψήσε τα στο γκριλ.

SOYVLAKIA-SOLOMOU

Σολομός
Βάλε κυβάκια σολομού σε ένα μίγμα από σόγια, μέλι και μπούκοβο να μαριναριστούν για λίγες ώρες και πέρασε τα σε βρεγμένα καλαμάκια. Ψήσε τα στο γκριλ του φούρνου μέχρι να κάνουν τραγανή κρούστα.

SOUVLAKIA6

Χαλούμι
Κόψε χαλούμι σε κυβάκια, πέρασε τα από βρεγμένα καλαμάκια, τοποθετώντας εναλλάξ ντοματίνια ή φετούλες από λάιμ ή μικρά λεμονάκια. Ψήσε τα σουβλάκια στο γκριλ του φούρνου για μερικά λεπτά και σέρβιρε όσο είναι ακόμη ζεστά.

SOUVLAKIA3

Μοσχαρίσιο κρέας
Πέρασε τηγανισμένα κυβάκια μοσχαρίσιου κρέατος σε καλαμάκια για σουβλάκια εναλλάξ με λαχανικά και να σου αρέσουν τα πικάντικα με μια καυτερή πιπερίτσα τσίλι. Άλειψε τα με ένα μίγμα από χυμό λάιμ, σάλτσα ψαριού και ζάχαρη ή μέλι και σέρβιρε τα με πράσινη σαλάτα.

SOUVLAKIA5

Κινέζικο χοιρινό
Βάλε κομμάτια χοιρινού σε ένα μίγμα από έτοιμη γλυκιά σάλτσα τσίλι, φιστικοβούτυρο και σησαμέλαιο να μαριναριστούν. Πέρασε το χοιρινό από βρεγμένα καλαμάκια και ψήσε το στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

SOUVLAKIA1

Γκασπάτσο
Οι γεύσεις της παραδοσιακής ισπανικής σούπας γίνονται θαυμάσια και… σουβλάκι! Κόψε σε μικρά κομμάτια ψωμί, ντοματίνια, κόκκινες και κίτρινες πιπεριές, κρεμμύδι. Περάστε τα εναλλάξ σε καλαμάκια και άλειψε τα με ελαιόλαδο. Μπορείς να τα απολαύσεις ωμά ή και να τα ψήσεις στο γκριλ για λίγα λεπτά.

Τόνος
Κόψε φιλέτα τόνου σε «μπουκίτσες» και περάστε τα σε βρεγμένα καλαμάκια, τοποθετώντας ενδιάμεσα ολόκληρα ντοματίνια ή διάφορα λαχανικά. Άλειψε τα σουβλάκια με πέστο βασιλικού και ψήσε τα στο γκριλ του φούρνου.