Μια και οι Ολυμπιακοί Αγώνες φέτος γίνονται στο Ρίο Ντι Τζανέιρο της μακρινής Βραζιλίας, ας δούμε μερικά από τα πιάτα που λατρεύουν οι εξωτικοί Βραζιλιάνοι…

129427143_3788799_olimpiiskie_igri

churrasco-old-fashioned

Churrasco
Θα ξεκινήσουμε με το διάσημο βραζιλιάνικο BBQ, που γίνεται με διάφορα είδη κρεάτων, κυρίως χοιρινό, κοτόπουλο, κατσίκι και λουκάνικα. Θα βρείτε πάρα πολλές churrascarias στη χώρα και οι καλύτερες, οι πιο αυθεντικές, είναι εκείνες όπου οι σερβιτόροι έρχονται στο τραπέζι σου με τις σούβλες στα χέρια και σου κόβουν όσο κρέας θες και όποτε θες! Το παλιό καλό αυθεντικό churrasco μοιάζει με το δικό μας κρητικό αντικριστό, αφού στερεώνουν ανοιγμένα τα κρέατα σε ξύλα και τα στηρίζουν γύρω από φωτιές… Το κρέας σιγοψήνεται και μπαίνει λουκούμι στο πιάτο!

Feijoada

Feijoada
Μάλλον το εθνικό πιάτο της Βραζιλίας, η Feijorda δεν είναι άλλο παρά μαύρα φασόλια μαγειρεμένα στην κατσαρόλα παρέα με διαφορετικά είδη κρέατος και λουκάνικα. Οι λάτρεις των πικάντικων γεύσεων θα το εκτιμήσουν δεόντως και θα το βρουν σε πάρα πολλά εστιατόρια. Συνοδεύεται συνήθως από ρύζι και λαχανικά μαγειρεμένα stir-fried.

farofa-

Farofa
Πολύ εύκολο στην παρασκευή, αφού πρόκειται για ένα ειδικό αλεύρι από κασάβα (μια ρίζα τροπικού δέντρου που αλέθουν σε σκόνη), την οποία τηγανίζουν και στην οποία μετά προσθέτουν μπέικον, αβγό, καρότα ή άλλα ψιλοκομμένα λαχανικά, μέχρι ρύζι και φασόλια.

Coxinha

Coxinhas
Ανήκει στην κατηγορία του street food και πρόκειται για τραγανές κροκέτες γεμιστές με κρέμα τυριού και κοτόπουλο. Ιδανικές για ελαφριές πείνες και βόλτα στους δρόμους…

mandioca-frita

Mandioca Frita
Είναι κάτι σαν τις δικές μας τηγανητές πατάτες, καθώς με αυτές συνοδεύουν τα περισσότερα πιάτα τους. Πρόκειται για τη ρίζα του φυτού γιούκα, την οποία φτιάχνουν επίσης βραστή ή ψητή.

Pastels

pastels-2

Pastels
Τρώγονται με μανία, σε γλυκιά ή αλμυρή εκδοχή, ανάλογα με την όρεξη. Είναι τραγανοί, τηγανισμένοι φάκελοι ζύμης, που τους γεμίζουν με απίθανα υλικά, από κρέας ή λαχανικά μέχρι μαρμελάδα και φρούτα.

beijinho-de-coco

Beijinho de Coco
Είναι αυτά τα μαγικά λευκά τρουφάκια από καρύδα. Είναι πολύ ελαφριά, λιώνουν στο στόμα και αλλάζουν πολύ ευχάριστα τη γεύση ειδικά μετά από κρέας.

acai-berry-fruit

brazilian-paw-paw

Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε
Ασυνήθιστα φρούτα, όπως το guanabana, το οποίο λέγεται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες, το camu camu και το jabuticaba αλλά και διάφορα ποτά που περιέχουν το πασίγνωστο açaí berry, που πωλούνται άφθονα στους δρόμους. Τέλος, στα μπαράκια απολαύστε κοκτέιλ από cachaca, βασικό συστατικό του εθνικού ποτού της χώρας, της Caipirinha.