Αν και εκ πρώτης όψεως μοιάζουν με φράουλες… αλμπίνους, αυτό το χυμώδες μικρό φρουτάκι, που εύκολα θα λέγαμε ότι συγκαταλέγεται στα είδη μούρων, έχει γεύση και άρωμα ανανά.

Το γενεαλογικό της δέντρο
Αν και μοιάζουν με φρούτο υβρίδιο που ξεπήδησε από τη φαντασία κάποιου ορεξάτου γεωπόνου-επιστήμονα, τα μούρα hula είναι εντελώς φυσικά. Είναι απόγονοι της Fragaria virginiana, της κόκκινης φράουλας της Βόρειας Αμερικής και της Fragaria chiloensis, της λευκής φράουλας της Χιλής.

Δεν είναι για γενετικά τροποποιημένη τροφή, ούτε το παιδί- υβρίδιο της φράουλας και του ανανά. Αναπτύσσεται φυσικά όταν υποστεί όταν υποστεί διασταυρωτή επικονίαση με κανονικές φραουλιές.

Πόσα ονόματα έχουν;
Αρκετά είναι η αλήθεια και είναι καλό να τα γνωρίζουμε σε περίπτωση που θέλουμε να καλλιεργήσουμε τον συγκεκριμένο καρπό. Εκτός από hula berries, τα βρίσκουμε και ως pineberries, alpine berries, αλλά και ως λευκές φράουλες.

Πού τα βρίσκουμε;
Αν και έχουν αρχίσει και αποκτούν όλο και μεγαλύτερο κοινό, δύσκολα θα τα βρούμε στην αγορά. Όμως, αν θέλουμε να δοκιμάσουμε τις λευκές φράουλες, μπορούμε εύκολα να παραγγείλουμε σπόρους από το διαδίκτυο. (Amazon, Etsy)

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να καταναλώσουμε τα μούρα hula;
Όπως και οι φράουλες και ο ανανάς, έτσι και αυτά, λόγω της χυμώδους σάρκας τους και της γλυκιάς τους γεύσης, μπορούν να φαγωθούν και σκέτα. Ταιριάζουν σε φρουτοσαλάτες, μαζί με βάφλες και πανκέικς, σε buddha bowls, σε τάρτες, γλυκά, smoothie, και σε κάθε συνταγή που θα μας ταίριαζαν οι φράουλες, αλλά κυρίως, ο ανανάς.

Δείτε επίσης:

Ήξερες ότι οι λευκές φράουλες είναι το αρχαιότερο είδος φράουλας;

7 σούπερ ιδέες για να απολαύσετε τις φράουλες

Φυτεύουμε φράουλες στο σπίτι