Για να φτιάξεις ένα καλό ποτό ή ακόμη καλύτερα ένα καλό κοκτέιλ, σίγουρα θα χρειαστείς και τον κατάλληλο πάγο. Φαίνεται, μάλιστα πως τα νέα ψυγεία μπορούν να προσφέρουν πλέον στρογγυλά παγάκια απευθείας, ό,τι καλύτερο δηλαδή για homemade ποτά.

Στη φετινή CES -ετήσια εμπορική έκθεση που διοργανώνεται από την Ένωση Τεχνολογίας Καταναλωτών- η Samsung και η LG παρουσίασαν τα νέα τους 4πορτα ψυγεία, που ανάμεσα στα άλλα προσφέρουν παγάκια ice balls (στρογγυλα παγάκια), αλλά και θρυμματισμένο πάγο.

Τα μεγαλύτερα στρογγυλά παγάκια είναι η καλύτερη παρέα στο ουίσκι, ενώ ο θρυμματισμένος πάγος προορίζεται για τα κοκτέιλ και όχι μόνο. Αρκεί, να θυμηθούμε πώς χρησιμοποιούνται στα αναψυκτικά που προσφέρονται από μεγάλες αλυσίδες fast food.

Μάλιστα, αν κάποιος είναι λάτρης των tiki κοκτέιλ σίγουρα θα χρειαστεί τον κατάλληλο πάγο για να τα φτιάξει στο σπίτι. Για την ιστορία, τα tiki κοκτέιλ τα γνωρίσαμε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1930 και χαρακτηρίζονται από τη δροσιά των φρέσκων χυμών από τροπικά κυρίως φρούτα (ανανάς, λάιμ, passion fruit, καρύδα, ακτινίδιο κ.λπ.) και το ρούμι.

Άρα, θα μπορούσαμε να πούμε πως ο κατάλληλος πάγος είναι βασικό ζητούμενο σε μια κουζίνα, παρόλο που για να τον έχουμε θα πρέπει να επενδύσουμε σε ένα εξαιρετικά ακριβό ψυγείο. Στην προκειμένη περίπτωση, το ψυγείο της Samsung «Bespoke 4-Door Flex» προορίζεται για κουζίνες υψηλών προδιαγραφών, καθώς τέτοιου είδους ψυγεία ξεκινούν συνήθως από τα 2000 ευρώ.


Η LG, από την άλλη, καινοτομεί λίγο περισσότερο από τα ψυγεία Craft Ice, που παρουσιάστηκαν πέρυσι και βγάζουν θρυμματισμένο, κανονικό και στρογγυλό πάγο. Φέτος, η λειτουργία Craft Ice έρχεται σε περισσότερα ψυγεία της εταιρίας – συγκεκριμένα και στα ψυγεία της σειράς Instaview, τα οποία έχουν ένα ημιδιαφανές παράθυρο, ώστε να μπορεί κάποιος να δει μέσα χωρίς να ανοίξει η πόρτα. Τα νέα ψυγεία χρησιμοποιούν και υπεριώδη ακτινοβολία, που σκοτώνει το DNA των ιών και των βακτηρίων αποτρέποντας την αναπαραγωγή τους.

Οι καινοτομίες στον τομέα της τεχνολογίας σε είδη οικιακής χρήσης και συσκευές δεν σταματούν τελικά να μας εκπλήσουν…

Δείτε επίσης:
Γρανίτης στο ουίσκι σας;

3 πράγματα που (μάλλον) δεν ήξερες ότι μπορείς να κάνεις με ένα παγάκι

Το viral hack για να γεμίσετε σωστά την παγοθήκη