Όπως όλοι κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς που έφυγε, έτσι κάνει και η Google. H μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο δημοσίευσε προ ημερών τις κυριότερες απορίες των χρηστών του διαδικτύου παγκοσμίως, αλλά και τα πιο δημοφιλή θέματα. Εμείς, όπως είναι φυσικό, ασχοληθήκαμε πρωτίστως με τις συνταγές εκείνες που τράβηξαν το ενδιαφέρον. Oι αγαπημένες μας ήταν εκείνες που λάτρεψαν οι καλοφαγάδες στις ΗΠΑ. Έτσι για να σάς κρατήσουμε την αγωνία λοιπόν ξεκινάμε από την τελευταία θέση της λίστας, για να φτάσουμε τελικά στην πρώτη…

soufle-me-patata-k-spanaki-IMG_0019-575x752

10. Σουφλέ πατάτας
Και ποιος δεν αγαπά τις πατάτες; Ειδικά όταν αυτές είναι πνιγμένες σε πληθωρικό τυρί και λαχταριστή κρέμα γάλακτος!

rizes-sto-fourno-575x700

9. Γλυκοπατάτες
Είτε τις προτιμάς με κανέλα και καστανή ζάχαρη, είτε στην αλμυρή τους εκδοχή με μυρωδικά, οι γλυκοπατάτες έχουν σίγουρα μια θέση στην καρδιά σου.

AVGA-GEMISTA

8. Βραστά αβγά
Πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις με ένα βραστό αβγό; Να το απολαύσεις ως σνακ, να το προσθέσεις στη σαλάτα σου ή μέχρι και να φτιάξεις το πιο πρωτότυπο ορεκτικό.

xoirines-mprizoles-me-krasati-saltsa-meliou-kai-moustardas-1-575x739

7. Χοιρινές μπριζόλες
Δεν μάς κάνει εντύπωση που το πιάτο αυτό κέρδισε μια θέση στην εν λόγω λίστα. Οι χοιρινές μπριζόλες είναι ένα από εκείνα τα φαγητά που ξέρεις ότι κάθε φορά που θα τα φτιάξεις θα είναι το ίδιο νόστιμα και χορταστικά.

chicken parmesan

6. Κοτόπουλο με παρμεζάνα
Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε, αυτό που όλοι γνωρίζαμε. Η ιταλική κουζίνα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως. Παραδόξως όμως στη λίστα δεν είδαμε μια πλούσια μακαρονάδα ή μια τυρένια πίτσα, αλλά ένα κλασικό ιταλικό πιάτο με κρέας. Δεν παραπονιόμαστε καθόλου… Δες ΕΔΩ πώς θα το φτιάξεις στο φούρνο στην πιο υγεινή του εκδοχή.

eza-psijouli-kourkouti-arwmatiko-575x291

5. Κολοκυθάκια
Μπορείς να τα ψήσεις, να τα τηγανίσεις, να τα μαγειρέψεις στο φούρνο. Αυτό το φρούτο (κι όμως τεχνικά θεωρείται φρούτο, αφού έχει σπόρια) είναι απ’ ό,τι φαίνεται ένα από τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων.

galopoula-1-575x767

4. Ψητή γαλοπούλα
Εμείς την απολαμβάνουμε κατά το χριστουγεννιάτικο γεύμα, ενώ οι Αμερικάνοι κατά το γεύμα της ημέρας των Ευχαριστιών. Σαφώς και θα ήταν λοιπόν σε αυτήν τη λίστα! Το μυστικό για ζουμερά πουλερικά; Μια καλή μαρινάδα. Μάς ευχαριστείς άλλη φορά.

corn casserole

3. Πουτίνγκα καλαμποκιού
Το Corn Casserole είναι ένα πιάτο που αγαπούν κυρίως στην Αμερική και το σερβίρουν συνήθως στα γιορτινά τους τραπέζια. Αποτελείται από καλαμπόκι, αλεύρι, ξινή κρέμα, βούτυρο και τυρί και θυμίζει σουφλέ. Αν ψάχνεις κάτι που κυμαίνεται περισσότερο στα δικά μας δεδομένα, δοκίμασε ένα καλαμποκόψωμο.

apple-crumble-1-575x430

2. Apple crisp ή apple crumble
Πρόκειται για ένα είδος «αναποδογυρισμένης» μηλόπιτας. Ζουμερή στη βάση της με τα ψημένα μήλα και την ωραία, τραγανή ζύμη από πάνω. Οι Βρετανοί και οι Αμερικάνοι τήν θεωρούν από τα πιο νόστιμα γλυκά comfort foods. Ποιος να τούς φέρει αντίρρηση;

mosxaraki-stroganof-575x701

1. Μοσχάρι στρογγανόφ
Το πιάτο προς τιμήν του καλοφαγά κόμη Πάβελ Στρoγγανόφ έχει δικαιωματικά μια θέση στη λίστα αυτή και μάλιστα στην πρώτη θέση, αφού κερδίζει τους πάντες με τη μοναδική γεύση του.