Σου έχουμε ήδη αποκαλύψει ποια φαγητά θα πρέπει να αποφεύγεις και ποια να προτιμάς κατά την πτήση σου. Ξέρεις όμως ποια δεν θα πρέπει να αγοράζεις ποτέ όσο βρίσκεσαι στο αεροδρόμιο;

Οι περισσότεροι από εμάς φτάνουμε στο αεροδρόμιο τουλάχιστον μία ώρα πριν την πτήση μας προκειμένου να περάσουμε από τον έλεγχο και γενικά να μην αγχωθούμε. Συνήθως αφού κάνουμε μια βόλτα στα duty free, όλοι καταλήγουμε σε κάποια καφετέρια ή εστιατόριο για να τσιμπήσουμε κάτι πριν επιβιβαστούμε. Πέρα από το γεγονός ότι το φαγητό του αεροδρομίου είναι πανάκριβο, συνήθως δεν είναι και τόσο υγιεινό.

Πιο συγκεκριμένα, καλό είναι να αποφεύγεις τις σαλάτες και τα φρούτα, καθώς συχνά περιέχουν βακτήρια, το κρέας το οποίο δεν είναι καλοψημένο, αλλά και τα σάντουιτς που περιέχουν σάλτσες και σος, όπως μαγιονέζα. Θα σε συμβουλεύαμε επίσης να μένεις μακριά από κεράσματα και δωρεάν μπουφέδες με αρτοπαρασκευάσματα και λοιπά finger foods, καθώς συχνά είναι εκτεθειμένα σε σκόνη, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν τοποθετηθεί προς κατανάλωση ώρες πριν, με αποτέλεσμα η ποιότητά τους να είναι αμφίβολη. Και εύλογα θα μας πεις και τι να τρώμε; Kαλό είναι λοιπόν να έχετε φροντίσει να πάρετε ένα φρούτο ή ένα σάντουιτς από το σπίτι. Για να μην σας πούμε και το ταπεράκι σας!

Σας δίνουμε μερικές ιδέες από νόστιμα σάντουιτς και Καλές Πτήσεις!

Δείτε περισσότερα για το φαγητό αεροπλάνου εδώ