Έχουμε συνηθίσει να απολαμβάνουμε τα παντζάρια βραστά, ψητά και κάποιες φορές ωμά και τριμμένα μέσα σε σαλάτες. Πόσοι όμως γνωρίζουν ότι μπορούμε να τα βρούμε και σε μορφή σκόνης;

Το παντζάρι σε σκόνη είναι ένα απολύτως φυσικό προϊόν, που φτιάχνεται μόνο από αποξηραμένο παντζάρι, το οποίο τρίβεται σε μορφή πούδρας. Έχει έντονο κόκκινο χρώμα και γι αυτό μπορεί να δώσει εντυπωσιακό χρώμα στις συνταγές στις οποίες προστίθεται -όπως σούπες, κέικ, muffins, pancakes, smoothies, ζεστά ροφήματα όπως latte και μπολ πρωινού με γιαούρτι-, ενώ η ιδιαίτερα γλυκιά γεύση του το καθιστά και εξαιρετικό γλυκαντικό.

Στα θρεπτικά πλεονεκτήματα της σκόνης παντζαριού περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ότι μπορεί να βελτιώσει τις αθλητικές επιδόσεις και να υποστηρίξει την αποκατάσταση των μυών, άρα είναι ιδανικό για όσους γυμνάζονται εντατικά. Επίσης, κάνει καλό στην αρτηριακή λειτουργία και συμβάλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, βοηθάει στη διαχείριση των φλεγμονών και στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, υποστηρίζει την υγεία του εγκεφάλου και αποτοξινώνει τον οργανισμό.

Με τόσα οφέλη, δεν είναι δύσκολο να χαρακτηριστεί ως σούπερ τρόφιμο, που αξίζει μία θέση στο ντουλάπι της κουζίνας. Μάλιστα, αν αποφασίσεις να την προμηθευτείς, να ξέρεις ότι μπορείς να τη βρεις πολύ εύκολα σε καταστήματα με μπαχαρικά και είδη υγιεινής διατροφής, με την τιμή της να είναι γύρω στα 20 ευρώ το κιλό. Βέβαια, εσύ δεν θα αγοράσεις τόσο μεγάλη ποσότητα, με ένα πακέτο των 100-150γρ. είσαι εντάξει για αρκετό διάστημα.

Διαβάστε επίσης:
Τι είναι ο σπόρος μουστάρδας;

Το γεώμηλο και οι μύθοι του

Είναι η λευκή σοκολάτα, πραγματική σοκολάτα;