Στα μενού εστιατορίων με εθνικές κουζίνες συναντάμε διάφορες άγνωστες λέξεις. Γνωρίζουμε καλύτερα ένα βασικό συστατικό της ιαπωνικής κουζίνας.

Πληθώρα παραδοσιακών γαλλικών και ιταλικών πιάτων στηρίζουν το γευστικό χαρακτήρα τους σε πλούσιους ζωμούς που φτιάχνονται από κόκαλα, μυρωδικά, μπαχαρικά και λαχανικά τα οποία βράζουν για ώρες μέχρι να δημιουργηθούν ζωμοί με ωραία, συμπυκνωμένη γεύση. Το ντάσι είναι κάτι αντίστοιχο για την ιαπωνική κουζίνα. Πρόκειται για ένα ζωμό που χρησιμοποιείται ως βάση σε σούπες και βραστά αλλά και σάλτσες. Αντίθετα όμως με τους ευρωπαϊκούς ζωμούς, το ντάσι έχει ελαφριά υφή και μεγαλύτερη γευστική ένταση. Φτιάχνεται από μόλις τρία υλικά: νερό, αποξηραμένο ψάρι (κατσουομπούσι, δηλαδή αποξηραμένη και καπνιστή παλαμίδα) και κέλπιες (είδος από φύκι).