Ένα υπέροχο ιταλικό γλυκό ψυγείου με απαλή υφή, κάτι ανάμεσα σε παγωτό και μους, που το απολαμβάνουμε ειδικά το καλοκαίρι – στα ιταλικά σημαίνει μισοπαγωμένο.

Δεν χρειάζεται παγωτομηχανή για την παρασκευή του παρά μόνο σωστή γνώση κυρίως της τεχνικής του μπεν μαρί. Ολα τα σεμιφρέντο έχουν ως βάση τη μαρέγκα και τη σαντιγί, αφού ο αέρας που περιέχουν κάνει το αποτέλεσμα ανάλαφρο. Η δε βελούδινη υφή του οφείλεται στα πολλά λιπαρά της κρέμας γάλακτος.

Κόβεται εύκολα με μαχαίρι και συνοδεύεται από κάποιο σιρόπι της αρεσκείας μας, ξηρούς καρπούς, λιωμένη σοκολάτα ή μπαίνει ανάμεσα σε παντεσπάνια ή κάποιο κέικ κομμένο σε οριζόντιες φέτες και δίνει δροσερές τούρτες ιδανικές για καλοκαιρινό επιδόρπιο.

Οι συνταγές διαφοροποιούνται ελαφρώς ανάλογα με τον τύπο της κρέμας που χρησιμοποιείται. Πάντως, είτε μιλάμε για μια κρέμα τύπου créme anglaise (κρεμ ανγκλέζ) ή zabaglione (μια ανάλαφρη ιταλική κρέμα σάλτσα με γλυκό κρασί) το αποτέλεσμα είναι πάντα δροσερό, κρεμώδες και εντυπωσιακό.

Bonus, 5 συνταγές με σεμιφρέντο για να το απολαύσετε στο σπίτι:
Σεμιφρέντο σοκολάτας με σύκα και φουντούκια

Σεμιφρέντο με φρέσκα κεράσια και παστέλι

Παγωμένη μπόμπα από σεμιφρέντο με μπισκότα κανέλας και μέλι

Σεμιφρέντο καρύδας με ροδοπέταλα

Μπόμπα με σεμιφρέντο τιραμισού