Ένα λαχταριστό κέικ σοκολάτας με χαρακτηριστικές λωρίδες λευκής κρέμας στην επιφάνεια του, έχει γίνει ένα από τα γλυκά που βλέπουμε πιο συχνά στο internet τον τελευταίο καιρό. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν, να μην ψάξουμε για τι ακριβώς πρόκειται.

Το περίφημο αυτό γλύκισμα ονομάζεται Bumpy Cake και είναι μία από τις πιο κλασικές συνταγές στο Μίσιγκαν, αν και γενικά το αγαπούν πολύ στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ. Όπως τα περισσότερα τέλεια γλυκά και φαγητά, το Bumpy Cake δημιουργήθηκε κατά λάθος, στο ζαχαροπλαστείο «Sanders Confectionery», που λειτουργεί στο Ντιτρόιτ από το 1875.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SandersCandy (@sanderscandy) στις

Για την ακρίβεια, το 1912 ο Fred Sanders ήθελε να φτιάξει μία από τις πιο παλιές συνταγές του πατέρα του και αρχικού δημιουργού του Sanders Confectionery, που ήταν κέικ σοκολάτας γλασαρισμένο με βουτυρόκρεμα βανίλιας και καλυμμένο με γλάσο σοκολάτας. Συνειδητοποίησε όμως ότι του τελείωνε η βουτυρόκρεμα και έτσι, αντί να καλύψει όλο το κέικ γύρω-γύρω όπως ήταν η αρχική συνταγή, αποφάσισε να κάνει λωρίδες στην επιφάνεια του, που απέκτησε μη λεία όψη (bumpy, στα αγγλικά), ενώ στη συνέχεια έβαλε από πάνω γλάσο σοκολάτας και κάπως έτσι έφτιαξε μία σχεδόν νέα συνταγή.

Οι πελάτες του ενθουσιάστηκαν με το πρωτότυπο στην όψη κέικ, που μάλιστα στην αρχή ονομαζόταν «Devil’s Food Buttercream Cake». Ωστόσο, επειδή πολλοί πελάτες ζητούσαν απλά το bumpy cake, δηλαδή το κέικ με τη μη λεία επιφάνεια, το όνομα σταδιακά καθιερώθηκε. Σήμερα, θεωρείται σπεσιαλιτέ των μεσοδυτικών πολιτειών, αλλά και ένα από τα πιο γνωστά αμερικάνικα γλυκά.

View this post on Instagram

A post shared by Steelhouse Tavern (@steelhousetaverntroy) on

Αν σας ανοίξαμε την όρεξη, να ξέρετε ότι μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα και στο σπίτι. Μία αναζήτηση στο internet θα σας δώσει πολλές συνταγές για Bumpy Cake, αλλά για να απλοποιήσουμε τη διαδικασία του, εσείς απλά φτιάξτε το αγαπημένο σας κέικ σοκολάτα, στη συνέχεια ετοιμάζετε βουτυρόκρεμα χτυπώντας με μίξερ χειρός 250γρ. βούτυρο μαλακό, 400γρ. ζάχαρη άχνη, 1 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας και 2-3 κουτ. σούπας γάλα εβαπορέ. Μεταφέρετε τη βουτυρόκρεμα σε κορνέ και όταν παγώσει το κέικ κάνετε λωρίδες στην επιφάνεια του. Τέλος, ετοιμάζετε μία γκανάζ ανακατεύοντας σε μπολ 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη, 1 κουτ. σούπας μέλι, 20γρ. βούτυρο και 150γρ. κρέμα γάλακτος ζεστή. Αφήνετε να κρυώσει η γκανάζ και καλύπτετε το κέικ.