Τα δροσερά ζελέ είναι από τις πιο ανάλαφρες επιλογές για επιδόρπιο. Φτιάχνονται από φρούτα εποχής ενώ αν θέλετε να πειραματιστείτε δημιουργικά, όσο περίεργο και αν σάς φαίνεται, γίνονται επίσης τέλεια ορεκτικά που θα εντυπωσιάσουν ευχάριστα στις φιλικές σας συγκεντρώσεις.

KRYO-ZELE-KANELAS
Κρύο ζελέ και ζεστό κρασί κανέλας
Η “εξωτική” κανέλα γίνεται λαχταριστό ζελέ, αλλά δίνει και υπέροχο άρωμα σε ένα ζεστό κρασί που απολαμβάνεται πολύ τις κρύες νύχτες.

zele-sokolata-chron1
Ζελέ σοκολάτα -καρύδα με κόκκινα φρούτα
Ένα δροσερό κι ευχάριστο γλυκό όπου οι εξωτικές νότες από το γάλα καρύδας σμίγουν στο ίδιο ποτήρι με σοκολάτα γάλακτος και κόκκινα φρούτα.

dixromo-zele
Δίχρωμο ζελέ με γιαούρτι, φρέσκα φρούτα και σάλτσα από βερίκοκα
Ένα επιδόρπιο που διαθέτει το ιδανικό τρίπτυχο για να γίνει από τα αγαπημένα σας: Εμφάνιση, γεύση, δροσιά. Μην σας πτοήσει ο χρόνος αναμονής στο ψυγείο. Αξίζει. Όσο για τα φρούτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρούτα εποχής της επιλογής σας.

zele-me-roze-krasi-kai-rodiolive-magazine
Ζελέ με κρασί ροζέ και ρόδι
Ένα αλλιώτικο επιδόρπιο με βάση κρασί αρωματισμένο με πορτοκάλι και σποράκια ροδιού.

Ποιος είπε ότι τα ζελέ είναι μόνο γλυκά;

ASPIK-ME-ABGA-KAI-LAXANIKA
Ασπίκ με αβγά και λαχανικά
Το ασπίκ είναι διαυγής ζωμός που πήζει με την προσθήκη- συνήθως-ζελατίνης. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη γαρνιτούρα που ταιριάζει εξαιρετικά με ψάρια και κρεατικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και επιπλέον υλικά όπως π.χ. διάφορα λαχανικά. Εμείς προσθέσαμε λαχανικά και αβγό βραστό.

xoriatiki-sto-potiri
Η χωριάτικη στο ποτήρι
Η χωριάτικη σαλάτα μπορεί να ταιριάζει πολύ στο καθημερινό τραπέζι, αλλά μπορεί να σταθεί και σε ένα γιορτινό τραπέζι αρκεί να της δώσετε πιο ιδιαίτερη εικόνα, όπως αυτή που παρουσιάζουμε σε αυτή τη συνταγή.

zele-ntomatas-me-garides
Ζελέ ντοµάτας µε νόστιµες γαρίδες
Ένα εξαιρετικό ορεκτικό που μπορείτε να σερβίρετε σε ένα φιλικό κάλεσμα ή σε κάποιο μπουφέ σε πάρτι.