Αντί να την αγοράσουμε, μπορούμε να την ετοιμάσουμε μόνοι μας πολύ εύκολα και γρήγορα. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 500 ml βαλσαμικό ξίδι σε χαμηλή φωτιά και προσέχουμε να εξατμιστεί το υγρό αλλά να μην καεί. Αν χρειαστεί, ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα την επιφάνεια. Όταν δούμε ότι το ξίδι πήζει σε κρέμα που είναι διαυγής, τότε είναι έτοιμη. Ελέγχουμε αν έχει την επιθυμητή υφή ως εξής: βάζουμε λίγη κρέμα σε ένα κουταλάκι του γλυκού και την αφήνουμε να στάξει πάνω σε ένα πιατάκι. Αν πέφτει αργά στο πιατάκι και δούμε ότι δημιουργούνται χοντρές σταγόνες που δεν διαλύονται, είναι έτοιμη. Δείτε ΕΔΩ μια νόστιμη συνταγή ταλιάτας με βαλσαμικό ξίδι το οποίο μπορείτε να αντικαταστήσετε με σπιτική κρέμα βαλσαμικού.