Απολαμβάνουμε υπέροχα πιάτα με νιόκι. Aνακατεύουμε τα νιόκι με τις σπιτικές σάλτσες και απογειώνουμε τη γεύση τους. Κάθε συνταγή είναι για 2-3 άτομα.

1. Με κρέμα, πανσέτα και βασιλικό
Σοτάρουμε 80 γρ. πανσέτα (ή μπέικον), κομμένη σε κυβάκια, μέχρι να γίνει τραγανή. Ρίχνουμε 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο, 150 ml κρέμα γάλακτος, λίγο αλατοπίπερο και αδειάζουμε μέσα τα μαγειρεμένα νιόκι με 1 χούφτα ψιλοκομμένο βασιλικό και 2 κουτ. σούπα παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη. Σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα με επιπλέον τριμμένο τυρί.

2. Με γκοργκοτζόλα, σπανάκι και καρύδια
Ζεσταίνουμε 1 κύβο βούτυρο σε ένα τηγάνι και μαραίνουμε 100 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε μέσα 3 κουτ. σούπας crème fraîche ή παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, τα μαγειρεμένα νιόκι, 50 γρ. γκοργκοντζόλα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα γαρνίροντας με καρύδια.

3. Mε ωμή σάλτσα ντομάτας και σχοινόπρασο
Κόβουμε 2 ώριμες ντομάτες σε κυβάκια και τις ανακατεύουμε με 3 κουτ. σούπα ε.π. ελαιόλαδο. 1 κουτ. σούπα κάππαρη, 1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη, και 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο. Αλατίζουμε και αφήνουμε στην άκρη για 10΄. Ανακατεύουμε τα μαγειρεμένα νιόκι με την ωμή σάλτσα που ετοιμάσαμε και με 1 χούφτα σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο.

4. Με μπρόκολο και πέστο βασιλικού
Βράζουμε 200 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια σε αλατισμένο νερό. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο νερόβράζουμε τα νιόκι. Στραγγίζουμε τα νιόκι και τα ανακατεύουμε με το μπρόκολο, 4 κουτ. σούπα πέστο βασιλικού και τον χυμό από 1/2 λεμόνι. Σερβίρουμε με ψιλοτριμμένη παρμεζάνα.

Δείτε επίσης:
Φτιάξτε νιόκι με τα χεράκια σας

Νιόκι με κρέμα, μπέικον και αρακά

Ιταλικά νιόκι με βερονέζικη σάλτσα ντομάτας