Είναι γεγονός και το έχουμε γράψει αρκετές φορές ότι το φαγητό αεροπλάνου δεν είναι ό,τι καλύτερο εκτός αν ταξιδεύετε στην πρώτη θέση όπου μπορεί να σάς σερβίρουν και πιάτα από σεφ με αστέρι Michelin.

Είτε ταξιδεύετε στην Α’ είτε στην οικονομική θέση όμως, πριν ή μετά την πτήση σας μπορείτε να γευματίσετε εντός του αεροδρομίου σε κάποιο από τα παρακάτω εστιατόρια, καθένα από τα οποία προσφέρει ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.

Hung’s Delicacies: Terminal 2, Διεθνής Αερολιμένας Χονγκ Κονγκ
Προσφέρει αυθεντική κινεζική κουζίνα σε λογικές τιμές δια χειρός του σεφ Ah-Hung, του οποίου το μπιστρό Old North Point Store είχε βραβευτεί από το Michelin. Το μπιστρό έκλεισε λόγω διαφωνιών για το ενοίκιο και ο σεφ ξετυλίγει πλέον το μαγειρικό του ταλέντο φτιάχνοντας special νουντλς με μια συμπυκνωμένη κινέζικη μαρινάδα. Στο μενού του φιγουράρουν best sellers όπως η χορτοφαγική «χήνα», ανάμικτα νουντλς, τένοντες από πόδι κοτόπουλου με σουσάμι κ.ά.


Φωτογραφία: OTG Management

Cotto: Terminal C, αεροδρόμιο LaGuardia, Νέα Υόρκη
Το αεροδρόμιο LaGuardia φημίζεται για τα γαστρονομικά διαμαντάκια του. Εδώ θα βρείτε χώρους τα μενού των οποίων υπογράφουν διάσημοι σεφ όπως ο Andrew Carmellini, ο Jim Lahey και ο Jason Denton όμως το μεγαλύτερο εστιατόριο είναι το Cotto, του σεφ Michael White. Το concept είναι ιταλικό και ο χώρος είναι λειτουργικός και άνετος. Εδώ θα δοκιμάσετε ιταλικές σταθερές με ένα ποτήρι καλό κρασί.

Top Air: Terminal 1, αεροδρόμιο Στουτγκάρδης
Σύμφωνα με τη ιστοσελίδα του εστιατορίου είναι το μοναδικό εστιατόριο σε ευρωπαϊκό αεροδρόμιο που βραβεύεται με αστέρι Michelin κάθε χρόνο από το 1992. Ο head chef Marco Akuzun και η ομάδα του σερβίρουν δημιουργικά πιάτα με διεθνείς επιρροές με όμορφη παρουσίαση φέρνοντας την εμπειρία του fine dining στο αεροδρόμιο. Εδώ θα απολαύσετε ένα δείπνο επιπέδου με τη θέα των αεροπλάνων.

I Love Paris: Terminal 2E, αεροδρόμιο Charles de Gaulle, Παρίσι
Με διακόσμηση από την αρχιτέκτονα και σχεδιάστρια Ίντια Μαχνταβί, το I Love Paris ανεβάζει ψηλά τον πήχη στα εστιατόρια των αεροδρομίων κάνοντας δυνατό το να απολαύσει ένας ταξιδιώτης δείπνο αλά γαλλικά στο αεροδρόμιο. Οι προτάσεις φέρουν την υπογραφή του Γάλλου βραβευμένου με αστέρι Michelin, Guy Martin και εδώ θα δοκιμάσετε από γκουρμέ σάντουιτς, μέχρι σαμπάνια σε ειδικά διαμορφωμένο μπαρ και υψηλού επιπέδου γεύμα σε κάποιο από τα τραπέζια των 70 θέσεων εστιατόριο.

Estivale: Terminal 2, αεροδρόμιο Νίκαιας, Γαλλία
Ο σεφ Μάουρο Κολαγκρέκο δημιούργησε ένα άνετο εστιατόριο στο οποίο σερβίρει πιάτα μεσογειακής κουζίνας τα οποία μπορείτε να πάρετε μαζί σας ή να κάτσετε στο εστιατόριο για να τα δοκιμάσετε. Για εσάς που θέλετε να δουλέψετε στο laptop σας υπάρχει ειδικός χώρος. Δοκιμάστε το club sandwich με αβοκάντο, καπνιστή πέστροφα και μάραθο ή παραγγείλετε το πλατό τυριών.

The Perfectionists’ Café: Terminal 2, αεροδρόμιο Χίθρου, Λονδίνο
Ο διάσημος σεφ Χέστον Μπλουμένταλ φέρνει τη φίνα μαγειρική του στο αεροδρόμιο του Χίθροου. Εδώ θα δοκιμάσετε μερικές αγαπημένες βρετανικές σπεσιαλιτέ με το ντελικάτο άγγιγμα του σεφ. Μπορείτε να τις πάρετε και μαζί σας όσοι θέλετε να απολαύσετε την τελειότητα στο… πόδι.

Gastrohub: Terminal 4, διεθνής αερολιμένας Adolfo Suárez Madrid-Barajas, Μαδρίτη
Ο διάσημος σεφ Paco Roncero δίνει την ευκαιρία στους ταξιδιώτες που φτάνουν στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης να δοκιμάσουν δύο ξεχωριστά concepts: Το ένα είναι γαστρονομικό και το άλλο είναι ένα αλά καρτ μενού. Εδώ ρετουσάρουν τα παραδοσιακά τάπας ενώ υπάρχουν και αρκετές προτάσεις για επιλεκτικούς ταξιδιώτες.