Οι Αμερικανοί λατρεύουν την Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving Day) και όπως σίγουρα ξέρετε τη γιορτάζουν με ένα πλουσιοπάροχο γεύμα. Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα λιγότερο γνωστά σε εμάς και πραγματικά απίστευτα γεγονότα, που έχουν να κάνουν με την κατανάλωση του φαγητού εκείνης της μέρας.

Το Insider τα παρουσίασε πρόσφατα, με αφορμή τη φετινή Ημέρα των Ευχαριστιών και επειδή τα νούμερα και τα ποσοστά σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν, σας τα παρουσιάζουμε.

1. Μόνο για το μενού του Thanksgiving καταναλώνονται κάθε χρόνο 46 εκατομμύρια γαλοπούλες!
Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Οργανισμό Πουλερικών και Αβγών οι Αμερικανοί τρώνε κάθε χρόνο, μόνο εκείνη την ημέρα, 46 εκατομμύρια γαλοπούλες, ποσοστό που θα σας φανεί ακόμη πιο απίστευτο μαθαίνοντας ότι αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί περίπου στο 21% της ετήσιας κατανάλωσης. Σύμφωνα με τον οργανισμό δηλαδή, όλο το 2011 οι Αμερικανοί κατανάλωσαν 219 εκατομμύρια γαλοπούλες, ενώ από αυτές τα 46 εκατομμύρια καταναλώθηκαν σε μία και μόνο ημέρα, στις Ευχαριστίες.

2. Σε ένα τυπικό γεύμα Thanksgiving κάθε άτομο καταναλώνει 2.500 – 4.500 θερμίδες!
Αυτό δεν θα πρέπει να μας παραξενεύει και πολύ, αν βάλουμε δίπλα του για παράδειγμα το πόσο τρώμε στην Ελλάδα κάθε Χριστούγεννα ή Πάσχα. Από την άλλη, δεν παύει να είναι εντυπωσιακό ότι τη στιγμή που η προτεινόμενη ημερήσια κατανάλωση θερμίδων για τις γυναίκες είναι 1.600 – 2.000 και για τους άνδρες 2.000 – 3.000, σε μία μέρα κάποιος μπορεί να επιβαρύνει τον εαυτό του ακόμη και με διπλάσιο ποσοστό θερμίδων.

3. Η Campbell κάνει το 40% των συνολικών ετήσιων πωλήσεων της για τη μανιταρόσουπα την περίοδο πριν το Thanksgiving
Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν την μανιταρόσουπα σε κονσέρβα της Campbell για να φτιάξουν τα πράσινα φασολάκια κατσαρόλας, που είναι από το πιο κλασικό συνοδευτικό της γαλοπούλας. Σύμφωνα με την Washington Post σήμερα, περίπου 20 εκατομμύρια Αμερικανοί σερβίρουν πράσινα φασολάκια εκείνη τη μέρα, οπότε είναι λογικό να εκτοξεύονται αυτή την περίοδο και οι πωλήσεις της έτοιμης σούπας.

4. Οι Αμερικανοί καταναλώνουν 36 εκατομμύρια κιλά cranberries στις Ευχαριστίες!
Στο ποσοστό αυτό περιλαμβάνονται και περίπου 19 εκατομμύρια λίτρα cranberry σε ζελέ! Το ποσοστό αυτό είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό δεδομένου ότι σε φετινή έρευνα στην Αμερική, η cranberry sauce είναι το λιγότερο αγαπητό έδεσμα που περιλαμβάνεται στο μενού της Ημέρας των Ευχαριστιών.

5. Οι αγορές πατάτας αγγίζουν τα 97 εκατομμύρια κιλά και γλυκοπατάτας τα 22 εκατομμύρια
Σύμφωνα με το National Grocers Association οι Αμερικανοί αγοράζουν τεράστιες ποσότητες πατάτας και γλυκοπατάτας για το μενού των Ευχαριστιών. Επίσης, δεν είναι λίγοι και εκείνοι που αγοράζουν έτοιμο πουρέ, με τον αριθμό που πωλείται εκείνες τις μέρες να ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο κιλά!

6. Οι Αμερικανοί αγοράζουν περίπου 19 εκατομμύρια έτοιμες τάρτες για εκείνη τη μέρα
Το διάστημα πριν τις Ευχαριστίες οι Αμερικανοί αγοράζουν πολλές έτοιμες τάρτες, που αποθηκεύουν στην κατάψυξη για να ψήσουν εκείνη τη μέρα, καθώς από το τραπέζι τους δεν λείπει ποτέ οι τάρτες κολοκύθας, μήλου και pecan.

7. Παρά τον τεράστιο αριθμό θερμίδων δεν παίρνουν πολύ βάρος εκείνη τη μέρα
Αυτό ίσως είναι το πιο απίστευτο όλων! Παρά την κοινή άποψη ότι το τραπέζι των Ευχαριστιών προσδίδει περίπου 2,5 κιλά ανά άτομο, η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν ισχύει, μιας και παίρνουν πολύ λιγότερο βάρος σύμφωνα με έρευνα του 2015. Πάλι καλά δηλαδή, με τόσο που τρώνε!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr