Κοκτέιλς για να τα απολαύσουμε στο σπίτι. Θα δροσίσουμε τις νύχτες μας και θα δώσουμε μια νότα «εξόδου» στις φιλικές συναθροίσεις.

Piña colada
Ένα κρεμώδες και φρουτένιο κοκτέιλ. Γι’ αυτή τη συνταγή θα χρειαστείτε μπλέντερ – μη χρησιμοποιήσετε πολύ πάγο στο χτύπημα γιατί θα βγει πολύ αραιό το κοκτέιλ. Για μια πιο ξηρή και κομψή εκδοχή, παραλείψτε την κρέμα καρύδας και απογεμίστε με ξηρό αφρώδες κρασί.

10 λεπτά|Εύκολο| Για 1 άτομο

Υλικά
100 γρ. ζάχαρη λεπτοαλεσμένη (caster sugar)*
60 ml λευκό ρούμι
75 ml χυμό ανανά
50 ml κρέμα καρύδας
1 φέτα ανανά, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη και 100 ml νερό σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.

Αφήνουμε εκτός φωτιάς να κρυώσει (η ποσότητα του σιροπιού ζάχαρης θα βγει παραπάνω απ’ όσο χρειαζόμαστε γι’ αυτό διατηρήστε το στο ψυγείο έως και 2 εβδομάδες).

Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, 2 κουτ. γλυκού σιρόπι ζάχαρης και 1 μικρή χούφτα πάγο στο μπέντερ και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.

Αδειάζουμε σε ψηλό ποτήρι με επιπλέον πάγο αν θέλουμε και γαρνίρουμε με τη φέτα ανανά.

* Ζάχαρη caster θα βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Εμείς τη βρήκαμε στα ΑΒ Βασιλόπουλος και στον Θανόπουλο.

White russian
Ένα από τα πιο εύκολα κοκτέιλ των 3 υλικών. Αντικαταστήστε τη βότκα με ουίσκι Αγγλίας ή σκωτσέζικο για πιο δυνατή επίγευση. Στη vegan εκδοχή του χρησιμοποιήστε γάλα αμυγδάλου αντί για κρέμα γάλακτος.

2 λεπτά | Εύκολο | Για 1 άτομο

Υλικά
2 κουτ. σούπας βότκα
2 κουτ. σούπας λικέρ καφέ
2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Γεμίζουμε ένα χαμηλό ποτήρι για ουίσκι με πάγο. Ρίχνουμε όλα τα υλικά απευθείας στο ποτήρι και ανακατεύουμε καλά με αναδευτήρα

Espresso martini
Η προσθήκη καυτού εσπρέσο στο σέικερ με τον πάγο είναι απαραίτητη για να σχηματιστεί ο κρεμώδης αφρός στο ποτήρι. Οπότε δεν αφήνουμε τον καφέ να κρυώσει. Επίσης παγώνουμε ένα ποτήρι για μαρτίνι πριν από το σερβίρισμα.

10 λεπτά | Εύκολο | Για 1 άτομο

Υλικά
100 γρ. ζάχαρη λεπτοαλεσμένη (caster sugar)
50 ml βότκα
2 κουτ. σούπας λικέρ καφέ
2 κουτ. σούπας καφέ εσπρέσο, έτοιμο, καυτό
3 κόκκους καφέ, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη και 100 ml νερό σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.

Αφήνουμε εκτός φωτιάς να κρυώσει (η ποσότητα του σιροπιού ζάχαρης θα βγει παραπάνω απ’όσο χρειαζόμαστε, γι’ αυτό διατηρήστε το στο ψυγείο έως και 2 εβδομάδες).

Ρίχνουμε 1 χούφτα πάγο σε σέικερ, κατόπιν τη βότκα, το λικέρ καφέ, τον καυτό εσπρέσο και 25 ml σιρόπι ζάχαρης.
Χτυπάμε δυνατά για 15΄΄-30΄΄. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι μαρτίνι ή κουπέ και γαρνίρουμε με κόκκους καφέ.

Δείτε επίσης:

Midnight Stinger: Το κοκτέιλ που απαιτεί ένα διάσημο ιταλικό λικέρ

4 κλασικά κοκτέιλ που ίσως δεν έχετε δοκιμάσει ακόμη

7 κοκτέιλ για να φέρεις την Καραϊβική στο μπαλκόνι σου