Ο λωτός είναι ο καρπός του δέντρου Diospyrus kaki ανατολικής προέλευση,ς ο οποίος ανήκει στην οικογένεια των Εβενωδών. Ο καρπός του δέντρου έχει σχήµα ντοµάτας, φλούδα και σάρκα πορτοκαλιά. Η σάρκα του είναι μαλακή και η γεύση του γλυκόξινη. Ο λωτός είναι πλούσιος σε ποτάσιο και βιταμίνη C και από αυτόν φτιάχνονται κομπόστες, μαρμελάδες και σορμπέ. Ωριµάζει Οκτώβριο – Νοέµβριο, όταν όλα τα φύλλα του δέντρου έχουν πέσει.

Δείτε περισσότερους ορισμούς και ορολογίες από το γράμμα «Λ» του λεξικού κουζίνας του olivemagazine.gr ή αναζητήστε ό,τι θέλετε να μάθετε σε ολόκληρο το λεξικό μας.

Δείτε επίσης:

Λωτoί: Γιατί πρέπει να βάλουμε την «τροφή των θεών» στη διατροφή μας

Αποξηραμένος λωτός; Ναι, υπάρχει!