Αναζητούμε συνεχώς τρόπους για να κάνουμε τη ζωή στην κουζίνα πιο εύκολη και ιδέες για να μην καταλήγει ό,τι τρώγεται ή πίνεται στον κάδο των σκουπιδιών. Παραθέτουμε λοιπόν δύο ακόμα τρικ που σίγουρα θα κάνουν καλό στην τσέπη σας αλλά και το περιβάλλον.

Παγώστε το κρασί που περίσσεψε
Ανοίξατε ένα μπουκάλι κρασί και δεν καταναλώσατε όλο το περιεχόμενο. Τι θα κάνετε με αυτό που περίσσεψε; Θα το πετάξετε; Φυσικά και όχι. Είτε είναι κόκκινο είτε ροζέ είτε λευκό, μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε παγοκύστες και να το βάλετε στην κατάψυξη όχι για να το πιείτε αλλά για να το χρησιμοποιήσετε σε κάποιο φαγητό με κρασί ή μια σάλτσα. Η γεύση που θα δώσει στο φαγητό σίγουρα δεν θα είναι ίδια με αυτή του κρασιού που μόλις ανοίξατε ωστόσο είναι ένας έξυπνος τρόπος για να αξιοποιήσετε αυτό που περίσσεψε.

Φτιάξτε τέλεια σνακ με λαχανικά και φρούτα
Εκείνα τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες που ξέμειναν στο ψυγείο και είναι μισομαραμένα, ή μερικές πατάτες που άρχισαν να βγάζουν μπορείτε άνετα να τα χρησιμοποιήσετε σε ένα νόστιμο μπριάμ ή πίτα αλλά και να τα κάνετε πανεύκολα ένα ωραίο σνακ. Πώς; Τα κόβετε σε πολύ λεπτές ροδέλες, τα απλώνετε σε ένα ταψάκι που έχετε στρώσει λαδόκολλα, τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με λίγη καπνιστή πάπρικα, φρέσκια ρίγανη και αλατοπίπερο και τα ψήνετε στο φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν. Για ακόμα πιο πλούσια γεύση μπορείτε να μαρινάρετε τα λαχανικά σας σε ένα μίγμα από ελάχιστο ξίδι, ελαιόλαδο και αρτύματα της επιλογής σας, να τα στραγγίξετε και να τα ψήσετε στον φούρνο με τον ίδιο τρόπο. Όσο για τα φρούτα, μπορείτε επίσης να τα ψήσετε, κάνουν υπέροχα γλυκά σνακ που δεν έχουν ίχνος ζάχαρης ωστόσο, μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγη καστανή ζάχαρη αν θέλετε να ενισχύσετε τη γλύκα τους. Επίσης, τα ώριμα φρούτα κάνουν εξαιρετικά smoothies ενώ ταιριάζουν υπέροχα με γιαούρτι και βρώμη.