Οι λογαριασμοί τρέχουν, οι υποχρεώσεις συσσωρεύονται και οι δόσεις του στεγαστικού σου έχουν γίνει βουνό. Στην προσπάθειά σου να χαλαρώσεις, έχεις δοκιμάσει τα πάντα: Από μασάζ με αρωματικά έλαια και γιόγκα, μέχρι ψυχανάλυση. Και αν σου λέγαμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσεις βρίσκεται ήδη μέσα στο σπίτι σου και μάλιστα θα σε βοηθήσει να το διατηρήσεις καθαρό;

Ο λόγος για το πλύσιμο των πιάτων, που σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Mindfulness και στη Wall Street Journal, είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία και μάλιστα έχει το ίδιο αποτέλεσμα στον εγκέφαλό μας με τον διαλογισμό. Οι ερευνητές στα πλαίσια της συγκεκριμένης μελέτης, ζήτησαν σε 25 άτομα να συγκεντρωθούν στη διαδικασία πλυσίματος των πιάτων, στην εικόνα του αφρού και στη μυρωδιά του σαπουνιού, ενώ σε άλλα 25 άτομα ζήτησαν να πλύνουν τα πιάτα, όπως το κάνουν συνήθως με μηχανικό τρόπο.

plusimo piatwn

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι πρώτη ομάδα σε αντίθεση με τη δεύτερη, περιόρισε το άγχος της κατά 27% και αύξησε τη νοητική της λειτουργία κατά 25%, καταλήγοντας πως το πλύσιμο των πιάτων είναι αγχολυτικό και αυξάνει τη διάθεση. «Η ενσυναίσθηση είναι ένα σημαντικό εργαλείο και οι καθημερινές επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν προς αυτόν το σκοπό ώστε να αυξήσουν την αίσθηση ευεξίας που αισθανόμαστε», υποστηρίζει ο επικεφαλής της έρευνας.

Δείτε επίσης:
Διατροφικά “ηρεμιστικά” στο συρτάρι μας