Είχες σκεφτεί ποτέ, πως θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το τσάι για να καθαρίσεις το πάτωμα και ειδικότερα το ξύλινο πάτωμα; Και όμως γίνεται, καθώς οι τανίνες που περιέχονται στο τσάι διατηρούν και ενισχύουν το φυσικό χρώμα του ξύλου.

Επίσης, το τσάι περιέχει πολυφαινόλες, οι οποίες εμποδίζουν την ανάπτυξη των μικροβίων. Τι θα χρειαστείς για να κάνεις το μίγμα:

5 lt νερό
8 σακουλάκια τσάι
πανί

Εκτέλεση
Βράζεις δύο λίτρα και έπειτα προσθέτεις το τσάι μέσα στο ζεστό νερό για 10-15 λεπτά. Αφήνεις το τσάι να κρυώσει και προσθέτεις το υπόλοιπο νερό.

Μόλις κρυώσει, βουλιάζεις ένα πανί στο υγρό διάλυμα. Στραγγίζεις το πανί πολύ καλά και, έπειτα, το εφαρμόζεις δοκιμαστικά πάνω σε μία μικρή περιοχή του πατώματος με τις κινήσεις σας να ακολουθούν τα «νερά» του ξύλου.

Αν το διάλυμα περάσει το τεστ επαναλαμβάνεις με μία σφουγγαρίστρα. Μην ξεχνάς να τη στραγγίζεις καλά και να χρησιμoποιείς το διάλυμα τσαγιού προσεκτικά!

Τέλος, αν το πάτωμα είναι ανοιχτόχρωμο, βάλε 5 σακουλάκια τσάι αντί για 8 για να φτιάξεις το μίγμα σου. Σε περίπτωση, που το πάτωμα είναι πολύ σκούρο, αύξησε τη δοσολογία σε 10 φακελάκια.

Δείτε επίσης:
Πώς να καθαρίσετε το ανοιχτήρι κονσέρβας

Με αυτό το tip θα μοσχομυρίσει ο νεροχύτης στο πι και φι 

4 λάθη που κάνεις με το πλυντήριο πιάτων