Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και γι αυτό αξίζει να περιλαμβάνει εκλεκτές τροφές που έχουν να σου προσφέρουν γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Για τις ευεργετικές ιδιότητες του τζίντζερ σου έχουμε μιλήσει και παλαιότερα. Είναι καιρός τώρα να δεις πώς μπορείς να το βάλεις στη διατροφή σου, από νωρίς το πρωί, ώστε και να επωφεληθείς από τα οφέλη που έχει για την υγεία σου, αλλά και να αναβαθμίσεις το πρωινό σου.

1. Πρόσθεσε τζίντζερ στον καφέ ή το τσάι σου
Στο ρόφημα βοτάνων το τζίντζερ πάει πολύ και θα σε ξυπνήσει πραγματικά, δίνοντας σου ενέργεια και όρεξη να βγεις έξω για δουλειά. Σίγουρα όμως στον καφέ δεν το έχεις δοκιμάσει και είναι κρίμα, μιας και του πάει πολύ. 1 κουτ. γλυκού στον πρωινό σου καφέ θα κάνει τη γευστική διαφορά. Σημείωσε επίσης ότι το τζίντζερ σε ζεστό ρόφημα μπορεί να καλμάρει το στομάχι.

2. Πρόσθεσε το στη μαρμελάδα σου
Δεν φαντάζεσαι πόσο νόστιμη γεύση δίνει το τζίντζερ στη μαρμελάδα σου, μεταμορφώνοντας πραγματικά ακόμη και τις πιο κλασικές συνταγές, όπως η μαρμελάδα φράουλα.

3. Φτιάξε σιρόπι τζίντζερ για τα pancakes
Αν λατρεύεις τα pancakes ξέρεις ότι τρώγονται καλύτερα με σιρόπι. Για να ξεφύγεις από το κλασικό maple syrup (σιρόπι σφενδάμου), σου προτείνουμε το σπιρτόζικο σιρόπι τζίντζερ. Για να το φτιάξεις θα χρειαστείς 110γρ. τζίντζερ καθαρισμένο και ψιλοκομμένο, 1 φλιτζάνι ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό. Τα σιγοβράζεις σε κατσαρολάκι για 30 λεπτά και στη συνέχεια το μεταφέρεις σε βάζο, περνώντας το πρώτα από σουρωτήρι για να έχει πιο λεία υφή.

4. Πρόσθεσε το στα δημητριακά σου
Είτε ξεκινάς την ημέρα σου με δημητριακά καλαμποκιού ή σταρένια, βρώμη ή granola, μπορείς να προσθέσεις μέσα στο μπολ τριμμένο τζίντζερ, που θα τους δώσει υπέροχη γεύση.

5. Τζίντζερ σε χυμούς και smoothies
Διάλεξε τα αγαπημένα σου φρούτα ή και λαχανικά και ρίξε τα στον αποχυμωτή ή το μπλέντερ για να φτιάξεις χυμούς και smoothies φουλ στις βιταμίνες. Και για ακόμη πιο υγιεινό αποτέλεσμα μην παραλείψεις να προσθέσεις μέσα και λίγο φρέσκο τζίντζερ. Για όσους προτιμούν τις δροσιστικές λεμονάδες πάλι, έχουμε μία τζιντζεράτη συνταγή που θα αρέσει πολύ.

6. «Κρύψε» τζίντζερ μέσα στις πρωινές λιχουδιές
Τι καλύτερο για να ξεκινήσει η ημέρα από ένα λαχταριστό κομμάτι κέικ. Το γλυκάκι αυτό αρέσει πολύ και στα παιδιά και λίγο τζίντζερ σε σκόνη θα το κάνει ακόμα πιο γευστικό. Στα συν ότι το κέικ εκτός από το πρωινό μπορεί άνετα να χωρέσει στο καλαθάκι για το σχολείο ή το τάπερ για το γραφείο, για να απολαύσετε τις ευεργετικές ιδιότητες του τζίντζερ και αργότερα μέσα στην ημέρα. Μπορείς να βρεις τη συνταγή για κέικ με τζίντζερ ΕΔΩ.