Οι γλυκές τάρτες κατακτούν πάντα μία από τις πρώτες θέσεις στη λίστα με τα αγαπημένα μας επιδόρπια, καθώς μπορούν να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα, χάρη στις ποικίλες γεμίσεις τους όπως σοκολάτα, κρέμα και φρούτα.

Επειδή η επιτυχία μιας τάρτας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη ζύμη, εμείς σας συμβουλεύουμε να τη φτιάξετε μόνοι σας και για εγγυημένα άψογο αποτέλεσμα να ακολουθήσετε τη συμβουλή μας. Όπως πιθανόν θα ξέρετε ήδη, η ζύμη της τάρτα τείνει να φουσκώνει κατά το ψήσιμο. Για να το αποφύγετε αυτό, βάζετε το φύλλο στη φόρμα, το σκεπάζετε με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας και αδειάζετε από πάνω όσπρια ή ρύζι ή τις ειδικές μεταλλικές ή κεραμικές μπίλιες του εμπορίου. Το μυστικό αυτό πολύ πιθανό να το γνωρίζετε ήδη, εάν είστε δεινή ζαχαροπλάστης.

Εάν θέλετε να πάτε το tip αυτό ένα βήμα παρακάτω, χρησιμοποιήστε ζάχαρη, αντί για φασόλια ή ρύζι. Χάρη στη ζάχαρη, η ζύμη πιέζεται περισσότερο, κάνοντας το τελικό αποτέλεσμα άκρως επαγγελματικό. Plus μετά το τέλος του χρόνου ψησίματος, θα έχεις και πεντανόστιμη καψαλισμένη ζάχαρη, την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε άλλες γλυκές παρασκευές σου!