Τι είναι τα ανολίνι;
Τα παραδοσιακά ιταλικά ζυμαρικά με αυγό, ανολίνι (anolini), είναι γεμιστά με μοσχάρι κατσαρόλας και «κατάγονται» από την Πάρμα. Σερβίρονται μέσα σε ζωμό από μοσχάρι και/ή κόκορα (καπόνι), ο οποίος απαιτεί πολλές ώρες για να πάρει όλη τους τη γεύση. Υπάρχει και η μικρότερη εκδοχή τους, τα ανολιότι, που τα συναντάμε στην περιοχή Πιατσέντσα, όπου τα σερβίρουν μαζί με ραγού από κρέας και μανιτάρια.

Πώς τα μαγειρεύουμε;
Μεταξύ δύο λεπτών φύλλων ζυμαριού για φρέσκια πάστα, βάζουμε μια γενναιόδωρη κουταλιά από τη γέμιση. Τα κόβουμε περιμετρικά με ειδικό κόφτη ζυμαρικών, συνήθως εκείνον που τα κάνει να μοιάζουν… δαντελωτά. Συνήθως είναι στρογγυλά. Ο ειδικός αυτός κόφτης, λόγω της πίεσης που ασκεί στο ζυμάρι, τα σφραγίζει, και κρατά τη γέμισή τους στη θέση της. Μαγειρεύονται σε ζωμό που βράζει, για 5΄-6΄, και σερβίρονται με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.

Ιταλική παράδοση
Είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που το σερβίρουν σε ειδικές περιστάσεις, αφού απαιτεί αρκετή ώρα για να μαγειρευτεί. Το μοσχαράκι κατσαρόλας που χρησιμοποιούν συνήθως για τη γέμιση, είναι αυτό που θέλει τον χρόνο του. Μαγειρεύεται σε ζωμό και κρασί, σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αυτή η διαδικασία διαρκεί από 16 μέχρι και 36 ώρες. Έτσι, το κρέας πραγματικά λιώνει μέσα στον ζωμό.

Πώς τα διατηρούμε φρέσκα
Αν είναι φρεσκοφτιαγμένα, μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για 2 ημέρες, μέσα σε μια αλευρωμένη πετσέτα. Αν τα κλείσουμε σε αεροστεγώς σε σακουλάκια, αντέχουν μέχρι και μία εβδομάδα. Για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, θα πρέπει να καταψύχονται.

Tip
Τα κατεψυγμένα ανολίνι, για να μαγειρευτούν σωστά, τα βάζουμε κατευθείαν από την κατάψυξη μέσα σε ζωμό που βράζει.

Δείτε επίσης:

Πιαντίνα: Φτιάχνουμε το παραδοσιακό ιταλικό ψωμί

Ζυμαρικά-κηρήθρα: Η viral συνταγή για όσους λατρεύουν το λιωμένο τυρί

Πάστα ε Τσέκι: Η ιταλική συνταγή με ρεβίθια και ζυμαρικά για τη νηστεία