Από σήμερα στις 6 το πρωί ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού. Ποιες είναι οι εναλλακτικές για τον τρόπο που θα ψωνίζετε;

Οι εναλλακτικές για όταν θα θέλετε να βγείτε για να προμηθευτείτε βασικά αγαθά είναι τρεις:

1. Συμπληρώνετε ένα έντυπο που θα αναφέρει 6 λόγους που επιτρέπεται να μετακινηθείτε

2. Ένα SMS στο 13033, το οποίο θα σάς στέλνει απάντηση

3. Ο πιο απλός τρόπος: Ένα χαρτί που θα μπορείτε να συμπληρώνετε στο σπίτι του και θα πρέπει να γράφει πάνω πού θα πάτε και τι ώρα

Για παράδειγμα: «Βγαίνω στις 10.30 π.μ και πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ». Μαζί με το χαρτί θα πρέπει να έχετε και την ταυτότητά σας για να την επιδείξετε αν σας ζητηθεί για έλεγχο στο δρόμο.

Σύμφωνα με το σχετικό διάγγελμα του πρωθυπουργού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος θα επιτρέπονται μόνον μετακινήσεις προς χώρους εργασίας, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

Οι πολίτες που θα θέλουν να μετακινηθούν θα στέλνουν μηνύματα SMS προς τον αριθμό 13033 και εν συνεχεία θα δηλώνουν σε ειδική φόρμα το που θα κατευθύνονται, έτσι ώστε να αποτρέπονται οι αναιτιολόγητες μετακινήσεις. Πρόκειται για εφαρμογή του σχεδίου «Άρτεμις» με στόχο την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού στη χώρα μας που εισέρχεται σε νέα φάση.

Για να κάνετε βέβαια τα ψώνια σας στο σούπερ μάρκετ υπάρχει και η εναλλακτική της υπηρεσίας της κατ’ οίκον παράδοσης.

Δείτε επίσης

Κορωνοϊός και καραντίνα: Πώς να μην πάρεις βάρος μένοντας μέσα

Υγιεινός τρόπος ζωής VS κορωνοϊού! Τι λένε οι ειδικοί;

Κορωνοϊός: Πώς να προετοιμάσεις προμήθειες για 14ήμερη καραντίνα