Αναθεωρούμε τις βασικές χρήσεις 6 εργαλείων κουζίνας που αποδεικνύονται πρακτικά και για άλλες δουλειές πέραν της βασικής…

Έχετε σκεφτεί πόσο συχνά θα χρησιμοποιείτε μια συσκευή ή ένα εργαλείο που προορίζονται για ένα μόνο σκοπό; Αντί να το βάλετε στο ράφι ή απλά να υπάρχει στο συρτάρι σκεφτείτε πού αλλού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην καθημερινότητά σας. Οι παρακάτω 6 περιπτώσεις που προτείνει ο Business Insider είναι ενδεικτικές:

Τρίφτης τυριού ή ζέστερ για το παγωμένο βούτυρο
Περιμένετε να φτιάξετε μια μακαρονάδα ή κουλουράκια τυριού για να τον βγάλετε από το ράφι; Σκεφτήκατε ποτέ ότι μπορείτε να τρίψετε και το παγωμένο βούτυρο στο μίγμα των υλικών σας σε μια συνταγή για τάρτα, κέικ ή κουλούρια ώστε να ενσωματωθεί ευκολότερα στα άλλα υλικά; Σίγουρα όχι… Δοκιμάστε το λοιπόν!

Συσκευή για βάφλες (αλλά και για σάντουιτς)
Αν είστε λάτρεις της βάφλας σίγουρα έχετε κάπου στην κουζίνα σας μια συσκευή για βάφλες που επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ζεστάνετε ή να ψήσετε ένα σάντουιτς.

hand holding food tongs isolated on white background.

Τσιμπίδα για στύψιμο λεμονιών
Οι τσιμπίδες είναι για σαλάτες και ψητά θα μάς πείτε. Αλλά ναι, μπορείτε να στύψετε γρήγορα και ένα λεμόνι.

Αποφλοιωτής λαχανικών αντί για spiralizer
Μπορεί να μην κόβει σε πολύ λεπτές λωρίδες (τύπου σπαγγέτι) τα λαχανικά, τα κόβει όμως σαν λαζάνια… Δοκιμάστε το την επόμενη φορά που θέλετε να βάλετε στο τραπέζι την τάση των «zoodles» (σαν noodles από κολοκύθι). Παντζάρι, κολοκυθάκια, καρότα ή γλυκοπατάτες είναι ιδανικά.

Κόφτης μήλου για τέλειες κυδωνάτες πατάτες
Γιατί να παιδεύεστε με το μαχαίρι αν έχετε αυτό το μικρό gadget κουζίνας που μπορεί να κάνει θαυματα;

Scoop για παγωτό (τώρα και για τα σπόρια πεπονιού)
Ναι, αντί για κουτάλι και να παιδεύεστε, αυτό το εργαλείο μια χαρά θα αφαιρέσει τα σποράκια από το πεπόνι. Απλά και γρήγορα.

Κεντρική φωτογραφία: Annie Spratt – Unsplash.com

Δείτε επίσης

Φτιάξτε βάφλες στο σπίτι χωρίς βαφλιέρα

Το μυστικό για ζουμερά μπιφτέκια στο BBQ

Έξυπνα tips για να εξοικονομήσετε χρόνο στο καθάρισμα της κουζίνας