Δεν φταις εσύ που δεν τρως πολλές σαλάτες, τα λαχανικά φταίνε που χαλούν μέσα σε μία μέρα. Εσύ έχεις όλη την καλή διάθεση. Τέρμα όμως πια οι δικαιολογίες, γιατί βρήκαμε τον καλύτερο τρόπο να αποθηκεύεις τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σου, ώστε να διατηρούνται φρέσκα για περισσότερες μέρες.

Πρώτα απ’ όλα, πλύνε το μαρούλι και το σπανάκι σου σχολαστικά με κρύο νερό. Στη συνέχεια, βύθισέ τα σε ένα μπολ γεμάτο κρύο νερό τουλάχιστον τρεις φορές πριν τα στεγνώσεις στο ειδικό μηχάνημα. Έπειτα, τοποθετήσέ τα σε μια επαναχρησιμοποιήσιμη πλαστική σακουλίτσα τροφίμων ή σε ένα τάπερ μαζί με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας. Σφράγισε καλά τη σακούλα ή κλείσε προσεκτικά το δοχείο και αποθήκευσέ τα στο ψυγείο. Αυτό είναι! Με την παραπάνω τεχνική τα χορταρικά σου θα διατηρηθούν τραγανά και φρέσκα για περισσότερο από μία εβδομάδα.