Η διατήρηση της καθαριότητας στην κουζίνα -ειδικά όταν στο σπίτι δεν είστε μόνοι- δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, αν είστε οργανωτικοί, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Η κουζίνα είναι το κέντρο του σπιτιού και για να λάμπει πάντα είναι απαραίτητο να είστε πιστοί σε μια καθημερινή ρουτίνα που περιλαμβάνει φρεσκάρισμα πάγκων, ραφιών γέμισμα του πλυντηρίου πιάτων πριν ακόμα γεμίσετε τα μπουκάλια με το νερό της ημέρας… Όμως, όσο πιστά και αν ακολουθείτε αυτή τη ρουτίνα, δεν είναι λίγες οι φορές που η κατάσταση ξεφεύγει γιατί οι δουλειές είναι πολλές και αν μπούμε στη διαδικασία να τις καταμετρήσουμε σίγουρα θα νιώσετε σαν μια άλλη «Μαίρη Παναγιωταρά»…Ας το απλοποιήσουμε λίγο λοιπόν: Καθημερινά κάνετε ένα γρήγορο (αλλά όχι πρόχειρο) φρεσκάρισμα και μία φορά το μήνα, ίσως και δύο, μια γενική καθαριότητα. Από πού πρέπει να ξεκινήσετε για να μην πελαγώσετε;

Προτείνουμε το ξεκίνημα να γίνει από τα ντουλάπια και τα ράφια που βρίσκονται ψηλά, η αρχή να γίνει δηλαδή από τα πάνω προς τα κάτω. Ξεσκονίστε πρώρα τις επιφάνειες και τα ντουλάπια μέσα και έξω έτσι ώστε ό,τι πέσει στα κάτω ράφια να καθαριστεί μετά, στα επόμενα βήματα. Σκεφτείτε το, αν μέχρι τώρα κάνατε το αντίστροφο, δεν ήταν πιο χρονοβόρο; Έτσι, τα φρεσκοκαθαρισμένα σημεία δεν θα πρέπει να καθαρίζονται ξανά.