Αν φέτος επιλέξετε να μη χρησιμοποιήσετε κάποια βαφή του εμπορίου, μπορείτε να βάψετε τα αβγά σας με χρώμα από διάφορα υλικά που έχετε στην κουζίνα σας.

Χρησιμοποιήστε κόκκινο λάχανο ή παντζάρι, φλούδια από ξερά κόκκινα κρεμμύδια ή κουρκουμά. Να θυμάστε ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι πολύ έντονο, αλλά πιο απαλό, παστέλ. Επίσης, για να πετύχετε πιο ωραία χρώματα επιλέξτε λευκά αβγά που έχετε σιγοβράσει για τουλάχιστον 20΄ σε χαμηλή φωτιά. Εμείς εδώ πειραματιζόμαστε με κόκκινο λάχανο.

Θα χρειαστείτε
1 μικρό κόκκινο λάχανο
βρασμένα σφιχτά αβγά, κρύα
2 κ.σ. ξίδι λευκό
2 κ.σ. αλάτι

Διαδικασία
1. Πλένετε το λάχανο και το κόβετε σε λεπτές λωρίδες. Τις ρίχνετε σε μια μέτρια κατσαρόλα μαζί με νερό. Υπολογίστε 1 φλιτζ. νερό για 1 φλιτζ. κομμένο λάχανο. Προσθέτετε το ξίδι και το αλάτι. Μόλις πάρουν μια βράση χαµηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 30΄.

2. Σουρώνετε τον ζωµό του λάχανου καλά, πιέζοντας με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού, για να απελευθερώσει το λαχανικό όσο περισσότερο χρώμα γίνεται, και τον ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα. Τον αφήνετε να κρυώσει.

3. Βυθίζετε τα βρασμένα και κρύα αβγά στο υγρό και τα αφήνετε για τουλάχιστον 30΄ να απορροφήσουν το χρώμα ή καλύτερα όλη τη νύχτα για πιο έντονο χρώμα.

4. Αφαιρείτε τα αβγά προσεκτικά µε ένα κουτάλι και τα τοποθετείτε σε µια σχάρα για να στεγνώσουν. Τέλος, τα αλείφετε με λίγο λάδι να γυαλίσουν χρησιμοποιώντας βαμβάκι.

Δείτε επίσης:
10 εύκολοι τρόποι να αξιοποιήσουμε τα πασχαλινά αβγά

Βάφουμε τα πασχαλινά μας αβγά με φυσικά υλικά

Πώς να βάψετε τα Πασχαλινά αβγά