Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ τρελαίνομαι για στικ καρότου. Το καλό είναι ότι τρελαίνονται και τα παιδιά μου. Είναι ένα σνακ το οποίο θα ζητήσουν οποιαδήποτε ώρα έχουν λιγούρα (μαζί με στικ αγγουριού), αλλά είναι και κάτι το οποίο τους το δίνω πολύ συχνά στο σχολείο.

Όλα καλά μέχρι εδώ. Μέχρι πριν από λίγους μήνες, όμως, είχα το εξής θέμα: έπρεπε κάθε φορά που τα παιδιά ήθελαν στικς καρότου να καθίσω και να τα κόψω εκείνη τη στιγμή. Και φυσικά, κάθε πρωί που τους ετοίμαζα για το σχολείο, ήταν μαρτύριο να τα κόβω εκείνη την ώρα (νομίζω ότι όλες οι μαμάδες καταλαβαίνουμε πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος το πρωί που ετοιμάζεις δύο παιδιά για σχολείο, για να έχεις και να κόψεις και στικς καρότου).

Είχα προσπαθήσει να τα κόψω το Σαββατοκύριακο και να τα δίνω τις επόμενες 2-3 ημέρες, αλλά η αλήθεια ήταν ότι έχαναν το χρώμα τους, την υγρασία τους και τη γεύση τους.

Μέχρι που έπεσα πάνω σε ένα άρθρο και είδα ότι τα στικς καρότου διατηρούνται σαν φρέσκα, μέσα σε ένα βαζάκι καλά κλεισμένο και γεμισμένο με νερό. Ακολούθησα το tip και αυτό ήταν! Κάθομαι τις Κυριακές και κόβω στικ καρότου, τα βάζω σε βαζάκι, το γεμίζω με νερό και τα έχω ανά πάσα ώρα και στιγμή έτοιμα!