Γευστικό, δροσιστικό και φραουλένιο. Ένα ρόφημα με γάλα και φράουλες για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Τα τελευταία χρόνια, η ταπιόκα, έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής. Αποτελεί κύριο υλικό για το boba tea, το γλυκό τσάι από την Ταϊβάν, που έχει κάνει τους ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη να στήνονται στις ουρές για να το απολαύσουν. Όμως, οι πέρλες ταπιόκας, έχουν αγαπηθεί και σε ένα άλλο γευστικό και φρουτένιο ρόφημα, που τώρα που έχουμε και άνοιξη, αποτελεί τέλεια επιλογή για όποιον θέλει να δροσιστεί και να γλυκαθεί.

Υλικά
170 γρ. φράουλες, συν 1 φράουλα ακόμη για το σερβίρισμα
35 γρ. ζάχαρη
Ένα πακέτο πέρλες ταπιόκας, κατεψυγμένες
Γάλα
Σαντιγί

Εκτέλεση
Βάζουμε τις φράουλες σε ένα μεγάλο μπολ και τις λιώνουμε με ένα γουδί.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Ανάβουμε το μάτι σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε το μείγμα μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ ανά διαστήματα, και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Σε ένα καθαρό κατσαρολάκι, μεταφέρουμε τις κατεψυγμένες πέρλες ταπιόκας και τις βράζουμε, διαχωρίζοντάς τες με μία κουτάλα μέχρι να ξεκολλήσουν. Αν δεν είναι κατεψυγμένες, αλλά σε θερμοκρασία δωματίου, μπορούμε να παραλείψουμε αυτό το βήμα και απλά να τις μουλιάσουμε σε χλιαρό νερό.

Μεταφέρουμε τις διαχωρισμένες πια πέρλες, σε ένα μπολ με νερό και πάγο, για να κρυώσουν.

Σερβίρουμε
Κόβουμε την έξτρα φράουλες σε λεπτές φέτες και τις κολάμε στα εσωτερικά τοιχώματα ενός μεγάλου γυάλινου ποτηριού. Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας πέρλες ταπιόκας και γεμίζουμε το ποτήρι μέχρι τη μέση με το μείγμα φράουλας. Τέλος, γεμίζουμε το ποτήρι μέχρι πάνω με γάλα. Σερβίρουμε με λίγη χτυπημένη κρέμα ή σαντιγί.

Για να δείτε πιο αναλυτικά τα βήματα και την εκτέλεση, δείτε το βίντεο.

 

To βίντεο και η φωτογραφία είναι από το κανάλι Cooking tree στο Youtube.

Δείτε επίσης:

Τι είναι η ταπιόκα και πώς να τη χρησιμοποιήσεις

Soda ice cream με σιρόπι φράουλα

Αναψυκτικό με κεράσια και υποβρύχιο μαστίχα