Αυτό που κάνει μια γυναίκα καλή νοικοκύρα δεν είναι απλώς το να μαγειρεύει καλά, αλλά και το πως να κερδίζει χρόνο, χρησιμοποιώντας έξυπνα κάθε τι μέσα στην κουζίνα της. Στους… τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας που όλοι ζούμε είναι πραγματικά χρήσιμο να γνωρίζουμε έξυπνα τρικ για να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη. Ξεκινάμε;

Απέφυγε να αφήνεις τα φαγητά σου να μαγειρεύονται παραπάνω από το κανονικό. Για να το πετύχεις αυτό, κλείσε το μάτι λίγο πριν από τον προγραμματισμένο χρόνο μαγειρέματος και άφησε το φαγητό να τελειώσει πάνω στο σβηστό μάτι της κουζίνας.

Σου ξέφυγε το αλάτι; Δοκίμασε να το εξισορροπήσεις με ξίδι ή λεμόνι, ενώ στην περίπτωση που το φαγητό είναι ξερό ή κολλάει βάλε λίγο ελαιόλαδο και ανακάτεψε απαλά.

Μην αγοράζεις μπαχαρικά σε μεγάλες ποσότητες, γιατί χάνουν γρήγορα το χρώμα, τη γεύση και τα θρεπτικά τους συστατικά.

Σε εκνευρίζει το καθάρισμα του σκόρδου γιατί μετά τα χέρια σου μυρίζουν όλη μέρα; O πιο εύκολος τρόπος είναι να το πιέσεις ολόκληρο σε έναν ξύλινο πάγκο με την πλατιά μεριά του μαχαιριού και τα φλούδια θα φύγουν στο λεπτό.

Στο «θέμα» κρεμμύδια προτίμησε τα φρέσκα κρεμμυδάκια από τα κόκκινα, ξερά κρεμμύδια. Πρόκειται για μία μικρή αλλαγή με μεγάλα αποτελέσματα στη μαγειρική, που θα ενισχύσει την γεύση και την απόχρωση του πιάτου σου.

Θυμήσου, τέλος, όταν χρησιμοποιείς μυρωδικά, όπως ρίγανη, μαϊντανό, δυόσμο, βασιλικό και θυμάρι πως είναι καλύτερα να τα χρησιμοποιείς φρέσκα και όχι αποξηραμένα.

Διαβάστε ακόμη:
Για πόσο συντηρείται το σκόρδο και πώς θα καταλάβεις ότι έχει χαλάσει

3 πράγματα που (μάλλον) δεν ήξερες ότι μπορείς να κάνεις με ένα παγάκι
Ο καλύτερος τρόπος να κόψεις το καρπούζι για εύκολο σερβίρισμα