Λίγο οι χαμηλές θερμοκρασίες, λίγο η τσουχτερή τιμή του πετρελαίου που δεν μάς επιτρέπει να ανάβουμε καλοριφέρ, το σπίτι μας είναι πάντα κρύο. Ταυτίζεσαι; Μπορείς να ζεσταθείς έστω και λίγο πολύ οικονομικά, απλά βάζοντας μια… παλιά κάλτσα στο φούρνο μικροκυμάτων!

Γέμισε μία κάλτσα με ωμό ρύζι ή φαγόπυρο, κάνε έναν κόμπο, και βάλ’ τη στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό το πολύ. Και κάπως έτσι έφτιαξες μια γρήγορη DIY θερμοφόρα για όταν κρυώνεις κάτω από τα σκεπάσματα το βράδυ ή ακόμα και όταν έχεις πόνους περιόδου. Εάν η κάλτσα σου είναι αρκετά μακριά, μπορείς να την βάλεις και στο σβέρκο, τους ώμους και την πλάτη σου εάν έχεις πιαστεί και πονάς.

Μπορείς επίσης, πριν βάλεις την κάλτσα στο φούρνο μικροκυμάτων, να ρίξεις μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο για να νιώσεις ότι ζεις μια πραγματική εμπειρία σπα. Το αγαπημένο μας είναι το έλαιο λεβάντας, το οποίο είναι ιδανικό για εσένα που θέλεις να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς γρήγορα.

Προσοχή! Η καλτσα που θα χρησιμοποιήσεις δεν θα πρέπει να έχει πάνω πλαστικά διακοσμητικά στολίδια και άλλα εύφλεκτα υλικά.