Είτε θέλεις να αποφύγεις τη χρήση πολλών χημικών προϊόντων, είτε απλά προσπαθείς να γλιτώσεις χρήματα περιορίζοντας τα προϊόντα που αγοράζεις από το σουπερμάρκετ, αυτή η συνταγή για γυάλισμα επίπλων θα σου λύσει τα χέρια.

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές με ποιους τρόπους υλικά που υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σου, όπως η μαγειρική σόδα, το ξίδι ή τα λεμόνια, μπορούν να σε βοηθήσουν να καθαρίσεις αποτελεσματικά διάφορες επιφάνειες. Συν ότι καθώς πρόκειται για φυσικά υλικά, με τη χρήση τους δεν επιβαρύνεις και το περιβάλλον. Βρήκαμε ένα ακόμη χρήσιμο τρόπο να τα αξιοποιήσεις, αυτή τη φορά για να γυαλίσεις τα ξύλινα έπιπλα.

Θα χρειαστείς μόνο λευκό ξύδι που δρας ως φυσικό απολυμαντικό. ελαιόλαδο το οποίο λειαίνει και γυαλίζει το ξύλο και λεμόνι που απομακρύνει τους λεκέδες. Πέρα από αποτελεσματικό, αυτό το γυαλιστικό επίπλων θα αφήσει και ένα πολύ ευχάριστο άρωμα στο χώρο.

Προσοχή μόνο, μην το χρησιμοποιήσεις σε ξύλινα πατώματα, παρά μόνο για τα έπιπλα, καθώς αν δεν γίνει σωστή εφαρμογή το ελαιόλαδο μπορεί να κάνει το πάτωμα να γλιστράει, με κίνδυνο να πάθεις κάποιο ατύχημα!

Για το φυσικό γυαλιστικό επίπλων λοιπόν, αναμιγνύεις 2 μέρη λευκό ξίδι με 2 μέρη ελαιόλαδο και 1 μέρος χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια βουτάς ένα πανάκι μικροϊνών στο μίγμα (όχι να το μουλιάσεις, να βραχεί λίγο μία πλευρά του) και τρίβεις τις ξύλινες επιφάνειες, βουτώντας ξανά το πανάκι στο μίγμα όποτε χρειάζεται. Με ένα δεύτερο, καθαρό πανάκι περνάς από πάνω τις επιφάνειες, για να μαζέψεις τυχόν περιττή ποσότητα μίγματος που έχει μείνει πάνω στο ξύλο.

Συνιστούμε να φτιάχνεις μόνο όση ποσότητα θα χρειαστείς κάθε φορά, καθώς το τελικό μίγμα δεν μπορεί να αποθηκευτεί για να το χρησιμοποιείς για πολύ καιρό.

Δείτε επίσης

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις τα καμένα λίπη από την κατσαρόλα

Έξυπνα tips για να εξοικονομήσετε χρόνο στο καθάρισμα της κουζίνας

3 tips καθαρίσματος για ανοξείδωτες επιφάνειες