Αυτό το διάσημο ιαπωνικό σάντουιτς με αυγοσαλάτα του Konbi, ενός μικροσκοπικού καφέ του Λος Άντζελες, έχει προκαλέσει αίσθηση και επειδή φαίνεται λαχταριστό στις ινσταγκραμικές του εμφανίσεις, αλλά κι επειδή είναι πολύ πολύ νόστιμο.

Η αυγοσαλάτα του είναι γευστική, αφού έχει εντάσεις από ξίδι ρυζιού. Ταιριάζει όμορφα με την πικάντικη γεύση της μουστάρδας, αλλά και της μαγιονέζας που πάντα ενισχύει τη γεύση των αυγών.

Κατά την εκτέλεση της συνταγής, θα πρέπει να προσέξουμε τα δύο διαφορετικά βρασίματα στα αυγά. Τα μισά θα πρέπει να είναι μελάτα, αλλά όχι τόσο ώστε να τρέχει ο κρόκος τους, ενώ τα υπόλοιπα θα πρέπει να είναι πολύ καλά βρασμένα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Konbi (@konbi)

Συνταγή
Χρόνος που απαιτείται: 45΄

Υλικά για 4 σάντουιτς
παγάκια, για πάγωμα υλικών
1 κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες
1 κουτ. σούπας μαγιονέζα και λίγη παραπάνω για να αλείψουμε στο ψωμί
1 κουτ. γλυκού κρεμ φρες/γιαούρτι
1 ½ κουτ. ξίδι ρυζιού
1 ½ κουτ. γλυκού μουστάρδα Ντιζόν και λίγη παραπάνω για να αλείψουμε στο ψωμί
Ανθό αλατιού
12 μεγάλα αυγά
8 φέτες λευκό ψωμί του τοστ ή φέτες ψωμί τύπου μπριός

Εκτέλεση
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και φέρνουμε το νερό σε σημείου βρασμού.

Μοιράζουμε τον πάγο σε δύο μπολ, μαζί με λίγο νερό για να κρυώσουμε αργότερα τα αυγά.

Όσο περιμένουμε το νερό να βράσει, ξεκινάμε το ντρέσινγκ. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το κρεμμύδι, τη μαγιονέζα, την κρεμ φρες/το γιαούρτι, το ξίδι και τη μουστάρδα. Αλατίζουμε.

Μόλις βράσει το νερό προσθέτουμε τα αυγά και περιμένουμε μέχρι το νερό να έρθει και πάλι σε σημείο βρασμού. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σε μέτρια προς χαμηλή ένταση και αφήνουμε τα αυγά να σιγοβράσουν για 8΄. Βάζουμε τα έξι αυγά, τα οποία είναι ακόμη μελάτα, στο πρώτο μπολ. Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε μέχρι να βράσουν καλά, για άλλα 6΄. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε και αυτά στο δεύτερο μπολ με πάγο, για να κρυώσουν και να σταματήσει ο βρασμός τους.

Ξεκινάμε ξεφλουδίζοντας τα καλοβρασμένα αυγά. Τα μεταφέρουμε σε ένα ξύλο κοπής και τα κόβουμε σε κομμάτια, περίπου του μισού εκατοστού. Μεταφέρουμε τα κομμένα αυγά στο μπολ με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε ελαφρά. Αλατίζουμε ανάλογα με την προτίμησή μας.

Ξεφλουδίζουμε και τα πιο μελάτα αυγά. Τα μεταφέρουμε σε ένα ξύλο κοπής και τα κόβουμε στη μέση, κατά μήκος. Οι κρόκοι τους θα πρέπει να είναι κρεμώδεις, αλλά να μην τρέχουν.

Αλείφουμε με μουστάρδα τη μία μεριά από 4 φέτες ψωμιού και με μαγιονέζα τη μία μεριά των άλλων 4 φετών ψωμιού. Αλατίζουμε με ανθό αλατιού τα κομμένα μελάτα αυγά. Στο κέντρο κάθε φέτας που αλείψαμε με μουστάρδα τοποθετούμε 2 φέτες μελάτων αυγών, με τη μεριά του κρόκου προς τα κάτω.

Πάνω από κάθε ζευγάρι από φέτες μελάτου αυγού, μοιράζουμε την αυγοσαλάτα και τη στρώνουμε ομοιόμορφα χωρίς να ασκούμε πίεση, μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του ψωμιού.

«Καπακώνουμε» κάθε φέτα και μία φέτα αλειμμένη με μαγιονέζα. Προσεκτικά, αφαιρούμε την κόρα από κάθε σάντουιτς. Είτε από όλες τις μεριές, είτε από τη μεριά που είναι παράλληλη με εκείνη από την οποία φαίνεται το μελάτο αυγό κατά την κοπή.

Φωτογραφίες: Από την επίσημη σελίδα του εστιατορίου Kοnbi στο Instagram

Δείτε επίσης:

Αυγά σαν σύννεφο! Για πρωινό ή brunch του ονείρου…

Ο viral τρόπος να καθαρίζεις τα βραστά αυγά με τη βοήθεια μιας κούπας!

Τηγανητά αυγά με πέστο: H νέα πανεύκολη συνταγή του TikTok