Ετοιμάζεσαι για ελεύθερο κάμπινγκ το φετινό καλοκαίρι; Εκτός από σκηνή και μαγιό, πρέπει να φροντίσεις και για το φαγητό σου, αφού ούτε να τρως έξω κάθε μέρα είναι εύκολο ούτε να τη βγάλεις όλες τις μέρες με φρούτα και ξηρά τροφή.

Βέβαια, η προετοιμασία του φαγητού θα προσθέσει επιπλέον βάρος στις αποσκευές σου, αλλά πίστεψε μας, αξίζει τον κόπο. Και για να μην ψάχνεις τι πρέπει να πάρεις μαζί σου και τι μπορείς να μαγειρέψεις δίπλα στο κύμα, σου ετοιμάσαμε μία λίστα με το βασικό εξοπλισμό για μαγείρεμα όταν κάνεις ελεύθερο κάμπινγκ, καθώς και νόστιμες και κυρίως εύκολες συνταγές για όλες τις ώρες της μέρας.

Βασικός εξοπλισμός μαγειρικής
Η μαγειρική στη φύση δεν σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις ηλεκτρικές συσκευές ή να πλένεις καθημερινά τα σκεύη σου, γι αυτό και θα πρέπει να βολευτείς με πιο απλά πράγματα. Θα χρειαστείς:
* Μικρή ψησταριά με κάρβουνα, που μπορείς να βρεις ακόμη και στα σούπερ μάρκετ.
* Μάτι γκαζιού και μπουκάλες.
* Φορητό ψυγειάκι.
* 1 μεγάλη κατσαρόλα, 1 μεσαία κατσαρόλα, 1 αντικολλητικό τηγάνι, 1 σχάρα και προαιρετικά 1 μπρίκι για καφέ.
* Πιάτα, ποτήρια, πιατέλες και μαχαιροπίρουνα πλαστικά. Προτίμησε όσα πλένονται και είναι πολλαπλών χρήσεων, για να μην χρειαστείς να πάρεις μεγάλες ποσότητες και να μην πετάς συνέχεια σκουπίδια.
* Μαχαίρι μεγάλο για να κόβεις κρέας, 1 τσιμπίδα και 1 κουτάλα.
* Ξύλα και αναπτήρα.
* Αλουμινόχαρτο, χαρτί κουζίνας.

Τι μπορείς να μαγειρέψεις στο ελεύθερο κάμπινγκ
* Κρέας (μπριζόλες, λουκάνικα, πανσέτες)
* Αβγά
* Πατάτες
* Λαχανικά (π.χ. μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές)
* Ζυμαρικά
* Ψάρια – Θαλασσινά (π.χ. τσιπούρα, φαγκρί, γαρίδες)

Όλα τα παραπάνω μπορείς να τα αγοράσεις πριν ξεκινήσεις το ταξίδι σου και να τα έχεις σε ψυγειάκι ή να φροντίσεις να τα προμηθευτείς από ένα σούπερ μάρκετ που θα βρίσκεται κοντά στο σημείο που θα κατασκηνώσεις. Αν το έχεις με το ψάρεμα, η ποικιλία των ψαριών θα εμπλουτίζεται από ο,τι πιάνεις κάθε μέρα.

Επιπλέον θα χρειαστείς: αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λεμόνια, λαχανικά για σαλάτα, ελαιόλαδο, κονσέρβες με ντοματάκια κονκασέ, κονσέρβες τόνο, ψωμί, μπάρες δημητριακών, κρακεράκια, καφέ και ζάχαρη.

Νόστιμες ιδέες για εύκολα μαγειρέματα
Με βάση τον παραπάνω εξοπλισμό, στο ελεύθερο κάμπινγκ μπορείς να ψήσεις κρέας, θαλασσινά και λαχανικά στη σχάρα, να φτιάξεις μαγειρευτά στην κατσαρόλα όπως ένα τουρλού, να ετοιμάσεις μακαρονάδα ή να τηγανίσεις αβγά. Σου έχουμε και μερικές εύκολες συνταγές που μπορείς να δοκιμάσεις:

* Χοιρινές μπριζόλες ψητές

* Τηγανιά με λουκάνικα, πιπεριές και πατάτες

* Μπρουσκέτες με ψητά λαχανικά και αρωματικά

* Εύκολο τουρλού

* Λινγκουίνι με τόνο, λεμόνι και άνηθο

* Τσιπούρες με κολοκυθάκια ψητά