«Πίτσα»-καρπούζι έχετε δοκιμάσει; Ένα λαχταριστό ελαφρύ επιδόρπιο με καρπούζι, τυρί και φρέσκα βατόμουρα.

Τίποτε δεν μπορεί να ολοκληρώσει καλύτερα ένα καλοκαιρινό γεύμα από ένα ελαφρύ δροσιστικό επιδόρπιο με φρέσκα φρούτα. Στη συνταγή που προτείνουμε χρησιμοποιούμε το πιο αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο σαν βάση για μια διαφορετική πίτσα που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Το ζουμερό καρπούζι, με τη γλυκιά και τόσο αναζωογονητική γεύση, γίνεται η βάση της πίτσας και συνδυάζεται τέλεια με μια κρεμώδη γαρνιτούρα από φρέσκα τυριά και λίγα φρέσκα γευστικά μούρα που βρίσκονται στην καλύτερη εποχή τους και δίνουν υπέροχο άρωμα και γεύση. Λίγη τριμμένη καρύδα και μερικά θρυμματισμένα φιστίκια ολοκληρώνουν γευστικά το ελαφρύ επιδόρπιο.

Η συνταγή για τη δροσερή «πίτσα»-καρπούζι

Για 4 άτομα
Προετοιμασία: 15’

Υλικά
1 μεγάλο καρπούζι
½ φλιτζάνι τυρί ρικότα
¼ φλιτζάνι φρέσκο τυρί κρέμα
1 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. σούπας φρέσκια καρύδα τριμμένη
1 φλιτζάνι βατόμουρα, μύρτιλλα, σμέρουρα μαζί με ψιλοκομμένες φράουλες
λίγα φιστίκια θρυμματισμένα
λίγα φύλλα φρέσκια μέντα ή δυόσμο

Διαδικασία
Κόβουμε μια ολόκληρη, στρογγυλή, μεγάλη φέτα από τη μέση του καρπουζιού (περίπου 2 εκ. ) την οποία θα χρησιμοποιήσουμε ως βάση για την πίτσα.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το φρέσκο τυρί, τη ρικότα και το μέλι μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και να μπορούμε να το απλώσουμε.

Απλώνουμε το μείγμα πάνω στο καρπούζι και πασπαλίζουμε με την καρύδα.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τη στρογγυλή φέτα καρπούζι σε 4 ίσα κομμάτια και στη συνέχεια σε 8, σαν να είναι πίτσα. Γαρνίρουμε την κάθε φέτα ξεχωριστά με τα φρέσκα φρούτα και τα φιστίκια.

Ολοκληρώνουμε με δυο-τρία φυλλαράκια φρέσκιας μέντας ή δυόσμου.

Και μια παραλλαγή
Αν σας αρέσει η γεύση της καρύδας, μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα τυριού με κρέμα καρύδας, την οποία βρίσκετε έτοιμη στα καταστήματα τροφίμων.

 

Δείτε επίσης:
Σαλάτα με πλιγούρι, ντοματίνια, καρπούζι και φέτα

Κλαφουτί: Το κλασικό γαλλικό επιδόρπιο του καλοκαιριού

Τα γλυκά που αγαπούν την κρέμα λεμονιού (lemon curd)