Αν ανήκετε και εσείς στον μεγάλο αριθμό ατόμων που δουλεύουν από το σπίτι, λόγω κορωνοϊού, σίγουρα έχετε διαπιστώσει ότι το να πρέπει να μαγειρέψεις μέσα στην ημέρα δεν είναι όσο εύκολο ακούγεται.

Πολλοί ίσως πιστεύουν ότι η παραμονή στο σπίτι, ακόμη και αν συνοδεύεται με τηλεργασία, κάνει την καθημερινότητα πιο εύκολη και επιτρέπει στον εργαζόμενο να κάνει ταυτόχρονα και άλλα πράγματα, όπως να ετοιμάσει φαγητό για το οικογενειακό τραπέζι. Λάθος! Το μόνο που αλλάζει στην ουσία, είναι ότι δεν ξοδεύεται χρόνος στο να πάει και να επιστρέψει κάποιος από τη δουλειά στο σπίτι. Κατά τα άλλα, το 8ωρο ή όσο χρόνο δουλεύει ο καθένας, οφείλει να τον αφιερώνει για την εργασία του, χωρίς να έχει στις περισσότερες περιπτώσεις τη δυνατότητα να σταματήσει για 1 ώρα στο ενδιάμεσο, ώστε να μαγειρέψει.

Αλλά επειδή είμαστε και μεγάλοι οπαδοί του σπιτικού φαγητού, δεν γινόταν να μην αναζητήσουμε τρόπους που θα μας βοηθήσουν να τα βγάλουμε πέρα. Με άλλα λόγια, ανακαλύψαμε 2 tips που αν τα ακολουθήσετε και εσείς, το καθημερινό μαγείρεμα θα γίνεται πιο εύκολα και δεν θα αγχώνεστε να βρείτε χρόνο μεταξύ τηλεφωνικών meetings και emails, για να βάλετε την κατσαρόλα στη φωτιά.

1. Ξεχάστε ότι δουλεύετε από το σπίτι
Πολύ απλά, μην αντιμετωπίζετε αυτή την περίοδο διαφορετικά, όσον αφορά στο μαγείρεμα και στις δουλειές του σπιτιού. Με άλλα λόγια, όσο καιρό δουλεύατε εκτός σπιτιού το πιθανότερο είναι ότι μαγειρεύατε μετά τη δουλειά και αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι, ετοιμάζατε το φαγητό της επόμενης ημέρας το βράδυ. Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει αυτή η συνήθεια, απλά και μόνο επειδή τώρα βρίσκεστε όλες τις ώρες στο σπίτι. Έτσι και χρόνο να αφοσιώνεστε στη δουλειά σας θα έχετε και το σπιτικό φαγητό δεν θα λείπει ποτέ.

2. Ετοιμάστε φαγητό για την κατάψυξη
Τα Σαββατοκύριακα είναι η τέλεια ευκαιρία για να ετοιμάσετε 1-2 επιπλέον φαγητά ή να μαγειρέψετε περισσότερες μερίδες, που θα χωριστούν σε τάπερ και θα μπουν στην κατάψυξη για τις επόμενες μέρες. Έτσι, θα έχετε λιγότερη προετοιμασία μέσα στην εβδομάδα.

Δείτε επίσης:
Καραντίνα – Κορωνοϊός: Τι πρέπει να προσέχεις για τη σωστή κατάψυξη των τροφών

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πώς να διατηρήσεις περισσότερο τα τρόφιμα στο διάστημα της καραντίνας

Μένουμε σπίτι: Πώς η καραντίνα μπορεί να βελτιώσει τις διατροφικές συνήθειες της οικογένειας