Ο εγκλεισμός στο σπίτι προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού μπορεί να είναι αναγκαίος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μας γεμίζει στρες. Βρήκαμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε κάνοντας παράλληλα κάτι χρήσιμο.

Ακόμη και όσοι παρακαλούσαν να μείνουν για λίγο στο σπίτι τους, προκειμένου να ξεκουραστούν από τις καθημερινές υποχρεώσεις, σίγουρα μετά την 3η ημέρα εγκλεισμού έχουν αρχίσει να αισθάνονται περίεργα. Είναι διαφορετικό άλλωστε να μην πηγαίνει κάποιος στη δουλειά γιατί κάνει διακοπές, άρα πηγαίνει βόλτες, συναντάει φίλους ή κάνει ψώνια στα μαγαζιά και πολύ διαφορετικό να μένει μονίμως μέσα στο σπίτι. Πόσες ταινίες και σειρές να δει, πόσα βιβλία να διαβάσει και πόσα φαγητά να μαγειρέψει; Συγκεντρώσαμε λοιπόν, τις δικές μας προτάσεις που και θα σας απασχολήσουν για αρκετό χρόνο. Τι θα πετύχετε; Θα σας βοηθήσουν να αποβάλλεται το άγχος σας κάνοντας κάτι παραγωγικό και τελειώνοντας, θα έχετε κάνει και μια απίστευτα καθαρή και οργανωμένη κουζίνα!

1. Καθαρίστε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια
Με τη χρήση, τόσο οι κατσαρόλες όσο και τα τηγάνια γεμίζουν λεκέδες εξωτερικά. Τώρα που έχετε τόσο χρόνο διαθέσιμο είναι καιρός να κάνετε τα σκεύη μαγειρικής να μοιάζουν σαν καινούργια. Πιάστε το σφουγγαράκι και αρχίστε το τρίψιμο!

Δείτε επίσης:
* Δες πώς θα κάνεις το τηγάνι σου να λάμπει σαν καινούριο
* Πώς να καθαρίσεις το μαντεμένιο τηγάνι
* Πώς να καθαρίσετε το ταψί από τα καμένα λίπη
* Πώς να καθαρίσεις εύκολα την καμένη κατσαρόλα

2. Βάλτε μία τάξη στα ντουλάπια της κουζίνας
Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να οργανώσετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας! Βγάλτε τα όλα έξω, κάντε ένα καλό καθάρισμα στο εσωτερικό των ντουλαπιών και στη συνέχεια κάντε ένα καλό ξεκαθάρισμα σε συσκευές και σκεύη -τι κρατάτε και τι πάει στην ανακύκλωση. Ό,τι μείνει θα το τοποθετήσετε ανά κατηγορίες στα ντουλάπια, για να τα έχετε όλα οργανωμένα και να τα βρίσκετε πιο εύκολα.

Δείτε επίσης:
* Οργάνωσε τα ντουλάπια της κουζίνας σε 8 βήματα
* Κουζίνα, επιχείρηση οργάνωση!
* 5 λάθη προς αποφυγήν στην οργάνωση της κουζίνας σου
* 4 πράγματα που δεν έχουν καμία θέση στην κουζίνα σου

3. Καθαρίστε το ψυγείο και το φούρνο
Είναι οι δύο ηλεκτρικές συσκευές που πρέπει να είναι πάντα απολύτως καθαρές και όμως, είναι αυτές που συχνά προσπερνάτε, γιατί απαιτούν χρόνο και λίγο παραπάνω κόπο. Τώρα που έχετε άφθονο χρόνο στη διάθεση σας, δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην καθαρίσετε το ψυγείο και το φούρνο.

Δείτε επίσης:
* Πώς θα καθαρίσεις τέλεια το ψυγείο σου
* Καθάρισμα στην κουζίνα: Μαθαίνουμε τα βασικά

4. «Φρεσκάρετε» νεροχύτη και σκουπιδοφάγο
Μία ακόμη δουλειά που μπορείτε να κάνετε αυτές τις μέρες είναι να φροντίσετε ώστε η κουζίνα σας να μυρίζει ευχάριστα και σε αυτό, σημαντικό ρόλο παίζει και ο νεροχύτης ή ο σκουπιδοφάγος. Για να μην αναδύονται δυσάρεστες οσμές, μπορείτε να τα «φρεσκάρετε», χρησιμοποιώντας απολύτως φυσικά υλικά.

Δείτε επίσης:
* Πώς να απαλλαγείς από τις δυσάρεστες οσμές από τον σκουπιδοφάγο
* 4 απλοί τρόποι να «φρεσκάρετε» τον νεροχύτη της κουζίνας σας

5. Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε και το πλυντήριο πιάτων
Είναι η συσκευή που σχεδόν όλοι ξεχνάνε να καθαρίσουν, γιατί πιστεύουν ότι αφού πλένει τα πιάτα αυτομάτως… αυτοκαθαρίζεται! Δεν είναι καθόλου σωστό αυτό. Το πλυντήριο πιάτων χρειάζεται επίσης καθάρισμα και τώρα είναι μια καλή ευκαιρία για να το κάνετε. Δείτε πώς, ΕΔΩ.