Βάζεις λίγη κάπαρη και αμέσως ταξιδεύεις Ιταλία, προσθέτεις κανέλα και προσγειώνεσαι στην Πόλη, λίγο κάρυ και είσαι Ινδία και μερικές σταγόνες γάλα καρύδας και έχεις μια σπέσιαλ ταϊλανδέζικη συνταγή.

Δεν είναι τυχαία το κοτόπουλο το πιο passe partout πιάτο σε όλες τις τοπικές κουζίνες. Ενας καμβάς, ένα άνoστο και βαρετό κρέας από μόνο του, που πάνω «κεντάς» με μπαχαρικά και αρωματικά που δίνουν την έξτρα νοστιμιά και γεύση.

Απόδειξη τα παρακάτω παραδείγματα από διαφορετικές κουζίνες:

Koτόπουλο piccata

Κλασική ιταλική συνταγή. Τα κομμάτια του κοτόπουλου αλευρώνονται, τηγανίζονται και στη συνέχεια, σιγοψήνονται σε μια πλούσια λεμονάτη σάλτσα με σκόρδο και κάπαρη.

Thai basil chicken (ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με βασιλικό)

Eπίσης κλασικό πιάτο της ταϊλανδέζικης κουζίνας με σκόρδο, τσίλι, φρέσκα κρεμμυδάκια, fish sauce, oyster sauce, ζάχαρη και φρέσκο βασιλικό. Σερβίρεται με αρωματικό ρύζι γιασεμιού και τηγανητό αυγό.

Karaage (γιαπωνέζικο τηγανητό κοτόπουλο)

Η νοστιμιά που βρίσκει κανείς σε κάθε υπαίθριο πάγκο στις αγορές του Τόκυο. Τραγανό τηγανητό κοτόπουλο σε μπουκιές που έχει μαριναριστεί σε σκόρδο, τζίντζερ, σάκε, το γιαπωνέζικο ποτό, και σάλτσα σόγιας.

Murgh Makhani (ινδικό κοτόπουλο βουτύρου)

Η αποθέωση της ινδικής κουζίνας. Το κοτόπουλο μαρινάρεται σε σάλτσα γιαουρτιού με σκόρδο, τζίντζερ, κουρκουμά και στη συνέχεια, σιγοψήνεται σε μια σάλτσα ντομάτας που τα έχει όλα: κρεμμύδι, σκόρδο, κανέλα, γαρίφαλο ακόμα και κάσιους και βέβαια, κάρυ από όπου το χρώμα. Στο τέλος, προστίθεται βούτυρο -από όπου το όνομα- και κρέμα γάλακτος που δίνουν μια παχύρευστη σάλτσα.

Δείτε επίσης:

Φτερούγες κοτόπουλου: μαγειρεύουμε 4 εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές

Πώς να φτιάξεις φρέσκο ζωμό κοτόπουλου

Κοτόπουλο βραστό για σούπες, ζωμό και πίτες