Οι πιο πολλές παρασκευές διατηρούνται άνετα για 2-3 μέρες, ανάλογα με τη θερμοκρασία, την εποχή και το είδος του κέικ. Για να μπορέσουμε, λοιπόν, να το διατηρήσουμε αφράτο και φρέσκο για περισσότερες μέρες, αρχικά αφήνουμε να κρυώσει καλά μετά το ψήσιμο πάνω σε μια σχάρα.

Κατόπιν το φυλάμε σε ειδικό κουτί για κέικ & μπισκότα που κλείνει αεροστεγώς, φροντίζοντας να έχει όσο το δυνατόν ίδιο μέγεθος με εκείνο του γλυκού. Ετσι θα ελαττωθεί και ο όγκος του αέρα γύρω από το κέικ και θα παραμείνει φρέσκο για περισσότερο διάστημα.