Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα αφράτο ντόνατ, που συνοδεύει ιδανικά τον πρωινό καφέ; Όποιος φοβάται τις θερμίδες που του δίνει το τηγάνισμα, δυστυχώς. Βέβαια, για όλα υπάρχει λύση!

Όταν προσέχουμε τη διατροφή μας, συνήθως αποφεύγουμε τόσο τα τηγανητά φαγητά όσο και τα γλυκά. Πολύ περισσότερο λοιπόν τα γλυκά που χρειάζονται τηγάνισμα, μιας και εκεί το θερμιδικό φορτίο αυξάνεται κατά πολύ. Για όσους λοιπόν θέλουν και να μην φορτώνονται πολλές θερμίδες αλλά και να έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν κατά καιρούς τα αγαπημένα τους ντόνατς, η λύση είναι να αντικαταστήσουν το τηγάνισμα με ψήσιμο στο φούρνο.

Σωστά διαβάσατε, τα ντόνατς μπορούν να ψηθούν και στο φούρνο και το αποτέλεσμα να είναι εξίσου γευστικό και σαφώς πιο υγιεινό. Μάλιστα, αυτή τη μέθοδο επιλέγουν και πολλές μαμάδες, που θέλουν μεν να δίνουν μια λιχουδιά στα παιδιά τους ή να προσφέρουν ντόνατς στα παιδικά πάρτι, αλλά αναζητούν πιο ελαφριές συνταγές.

Στα μεγάλα συν και ότι γλιτώνετε τη μυρωδιά του τηγανητού από την κουζίνα, αλλά και την ταλαιπωρία του να κάθεστε για πολύ ώρα πάνω από ένα καυτό τηγάνι.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια φόρμα φούρνου με υποδοχές για ντόνατς -θα τις βρείτε πολύ εύκολα στην αγορά- ή έστω μια φόρμα με υποδοχές για muffins και εκεί θα μοιράσετε το μίγμα για τα ντόνατς. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και είναι έτοιμα να τα απολαύσετε, είτε ως έχουν είτε πασπαλισμένα με ζάχαρη ή γλασαρισμένα -όπως τα κλασικά ντόνατς, δηλαδή.

Όσο για τις συνταγές για ντόνατς φούρνου, σας έχουμε 2 προτάσεις σε video, για να διαλέξετε αυτή που προτιμάτε και να τη φτιάξετε εύκολα, βήμα-βήμα.

Εύκολα ντόνατς φούρνου

Μικρά ντόνατς φούρνου με σοκολάτα και μπαχαρικά

Δείτε επίσης:
Τα ντόνατς με γέμιση χρυσού είναι ό,τι πιο λαχταριστό είδαμε στο Instagram

Και το ντόνατ έχει τη… μέρα του

Φτιάξτε βάφλες στο σπίτι χωρίς βαφλιέρα