Mε τα λευκά φασόλια συνήθως φτιάχνουμε την παραδοσιακή φασολάδα, ωστόσο μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και διαφορετικά… Πώς; Επιλέγοντας τα αγαπημένα μας καρυκεύματα, ένα βάζο με ελαιόλαδο και μια κατσαρόλα.

Τα καρυκεύματα θα δώσουν στα φασόλια μια πικάντικη γεύση, ενώ θα προσδώσουν ιδιαίτερη σπιρτάδα, αν τα χρησιμοποιήσετε και σε σνακ. Μπορείτε, για παράδειγμα, να τα προσθέσετε σε tacos, σε λαχανικά ή σε ένα μπολ με κινόα. Επίσης, ένα άλλο απλό αλλά νόστιμο κόλπο είναι η ανάμειξη φασολιών με αρωματικά, όπως ψιλοκομμένο σκόρδο ή κομμένα κρεμμύδια που θα κάνουν πιο έντονη τη γεύση τους.

Σκεφτείτε επίσης να προσθέσετε στα φασόλια ένα μείγμα σκόνης τσίλι και σκόρδου, μαύρο πιπέρι αλλά και λίγο αλάτι. Με ελάχιστα υλικά θα έχετε ένα νόστιμο σνακ. Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι τα φασόλια κάνουν καλό και πρέπει να τα καθιερώσουμε στο εβδομαδιαίο μας μενού.

Πηγή πρωτεϊνών και όχι μόνο
Αποτελούν πολύ πλούσια πηγή πρωτεϊνών και συνδυασμένα με υδατάνθρακες όπως ρύζι, σιτάρι ή ζυμαρικά προσφέρουν μια φθηνή, θρεπτική και απόλυτα ισορροπημένη διατροφή, ιδιότητα που τα έκανε πολύτιμα και αναντικατάστατα σε εποχές που δεν υπήρχε κρέας σε αφθονία. Τα φασόλια αποτελούν πολύ καλή πηγή σιδήρου, που όμως για να απορροφηθεί από το σώμα πολύ πιο εύκολα πρέπει να καταναλωθεί σε συνδυασμό με βιταμίνη C και β-καροτένιο. Επίσης, έχουν χαμηλά λιπαρά, περιέχουν ασβέστιο, ενώ αποτελούν εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών και κυρίως φλαβονοειδών που βρίσκονται στο εξωτερικό περίβλημα.

Δείτε επίσης:
Τα όσπρια στο πιάτο + 12 νόστιμες συνταγές

6 αγαπημένες προτάσεις για ζυμαρικά, ρύζι και όσπρια

Όσπρια: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε