Κάθε χρόνο τέτοια εποχή γεμίζουμε το καλάθι μας με μήλα, πολλά μήλα, όμως, γιατί τώρα είναι νοστιμότερα από ποτέ, βρίσκουμε πολλές ποικιλίες και φυσικά, είναι από τις πιο υγιεινές επιλογές για σνακ. Πώς, όμως, θα τα διατηρήσουμε φρέσκα για περισσότερο;

Αν, όπως και εμείς, έχετε πρόσφατα αγοράσει 3 σακούλες μήλα από τον μανάβη, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να καταναλώσετε όλη αυτή την ποσότητα μέσα στις επόμενες μέρες, σας έχουμε τον σωστό τρόπο για να τα συντηρήσετε. Ξεκινάμε από το γεγονός ότι ο πάγκος της κουζίνας δεν είναι καλή θέση γι’ αυτά, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται όσο μαγειρεύετε αλλά και η ζέστη του χώρου γενικότερα, θα κάνουν τα μήλα να ωριμάσουν, άρα και να χαλάσουν πιο γρήγορα.

Ιδανικά, θα πρέπει να τα τοποθετήσετε σε σκοτεινό και κρύο περιβάλλον, που θα τα κρατήσει φρέσκα για περισσότερο. Αν έχετε αποθήκη, γκαράζ ή κελάρι με χαμηλή θερμοκρασία (γύρω στους -1οC με 0oC), τότε μπορείτε να τα βάλετε εκεί, τοποθετημένα μέσα σε κάποιο καφάσι. Εναλλακτικά, προτιμήστε το συρτάρι του ψυγείου.

Για να μην τους λείπει η υγρασία, μπορείτε επίσης να βάλετε από πάνω τους και ένα νωπό κομμάτι από χαρτί κουζίνας, αλλά αποφύγετε να τα τυλίξετε ένα-ένα με οποιοδήποτε υλικό, από εφημερίδα μέχρι ύφασμα. Τέλος, μιας και απορροφούν μυρωδιές, καλό είναι να τα κρατήσετε μακριά από κρεμμύδια και σκόρδα.

Δείτε επίσης: 5 απίθανοι τρόποι να αξιοποιήσετε τις φλούδες των μήλων