Το καλοκαίρι είναι ίσως η καλύτερη εποχή για να φτιάξουμε μαρμελάδες αφού η ποικιλία είναι μεγάλη και τα φρούτα ολόγλυκα και αγαπημένα. Από ροδάκινα και βερίκοκα μέχρι κεράσια και πεπόνι, όλα δίνουν πολύ γευστικό και αρωματικό αποτέλεσμα. Σας έχουμε μερικές γενικές συμβουλές για να πετύχει η συνταγή της επιλογής σας.

* Δεν ξεχνάμε ποτέ το λεμόνι. Παίζει σημαντικό ρόλο αφού βοηθάει το σιρόπι να πήξει.
* Δεν θέλουν πολύ βράσιμο. Αν τις αφήσετε στη φωτιά πολλή ώρα, χάνουν τη φρέσκια γεύση και το άρωμα του φρούτου. Προτιμήστε να έχουν κομμάτια φρούτου και να μην είναι πολτός.
* Για την παρασκευή τους χρησιμοποιήστε καλύτερα μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα, όχι πολύ ψηλή, γιατί οι βαθιές επιβραδύνουν την εξάτμιση και έτσι οι μαρμελάδες χρειάζεται περισσότερο βράσιμο.
* Χρησιμοποιήστε καινούριες ξύλινες κουτάλες γιατί οι παλιές που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε αλμυρές παρασκευές μπορεί να δώσουν στη μαρμελάδα μυρωδιά σκόρδου, κρεμμυδιού κ.λπ.
* Σε περίπτωση που αρχίσει να πιάνει η μαρμελάδα στη βάση της κατσαρόλας, την αδειάζουμε αμέσως σε άλλο σκεύος και συνεχίζουμε το βράσιμο σε πιο χαμηλή φωτιά.

Δείτε επίσης

5 μαρμελάδες που θα φτιάξετε το χειμώνα

Τα μυστικά της Ντίνας Νικολάου για τέλειες σπιτικές μαρμελάδες

Chutney – οι πεντανόστιμες γλυκόξινες μαρμελάδες