Ο τρόπος που θα οργανώσετε την κουζίνα σας είναι καθαρά προσωπική υπόθεση ανάλογα με τη διαρρύθμιση του χώρου και φυσικά το πώς χρησιμοποιείτε σκεύη, εργαλεία και συσκευές. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί απλοί κανόνες που ισχύουν παντού.

Πόσες φορές έχετε σκεφτεί να αλλάξετε τον τρόπο που τακτοποιείτε το καθετί στην κουζίνα σας για να την κάνετε πιο λειτουργική; Πιθανόν αρκετές. Επειδή λοιπόν κι εμείς ανήκουμε σε αυτούς που η κουζίνα είναι από τα αγαπημένα μας σημεία του σπιτιού και περνάμε αρκετές ώρες μαγειρεύοντας και ψάχνοντας τρόπους να κάνουμε τη ζωή μας σε αυτό το κομμάτι ευκολότερη, σάς δίνουμε μερικές απλές και εξαιρετικά χρήσιμες συμβουλές που θα αποτελούν τη βάση για να είστε σωστά οργανωμένοι.

Τα συρτάρια δεν είναι αποθηκευτικός χώρος
Στα συρτάρια της κουζίνας -πέρα από τα μαχαιροπίρουνα- πρέπει να υπάρχουν εργαλεία που χρησιμοποιούνται συχνά. Μην τα φορτώνετε με αντικείμενα που δεν έχουν καμία θέση εκεί.

Έχετε ένα απ’ όλα
Ακούγεται μάλλον κάθε άλλο παρά δελεαστικό να έχετε στο συρτάρι 2-3 από κάθε εργαλείο που χρειάζεστε. Αγοράζετε μόνο ό,τι είναι πραγματικά απαραίτητο και όχι εις διπλούν. Ο χώρος που καταλαμβάνουν τα επιπλέον εργαλεία μπορεί να αξιοποιηθεί πιο δημιουργικά. Μην αγοράζετε λοιπόν εξοπλισμό, εργαλεία και αντικείμενα που ίσως να χρειαστείτε «κάποια στιγμή».

Τα καλάθια οργάνωσης είναι απαραίτητα αλλά…
Τα καλάθια είναι απολύτως απαραίτητα για να μπορέσετε να βάλετε σε τάξη τα ντουλάπια σας. Είναι -χωρίς υπερβολή θα λέγαμε- μια σωτήρια λύση για να είστε απόλυτα οργανωμένοι και να βρίσκονται τα πάντα στη σωστή θέση. Ωστόσο, όπως είπαμε παραπάνω, καλό είναι να τα αγοράζετε όταν είναι απολύτως απαραίτητα, όσα χρειάζεστε και στα σωστά μεγέθη ανάλογα με τον χώρο που τα προορίζετε και τα αντικείμενα που θα αποθηκεύσετε.

Δείτε επίσης

5 λάθη προς αποφυγήν στην οργάνωση της κουζίνας σου

Κουζίνα, επιχείρηση οργάνωση!

Οργάνωσε τα ντουλάπια της κουζίνας σε 8 βήματα