Ξέρουμε, τα ψώνια για το σούπερ μάρκετ δεν είναι πυρηνική φυσική. Ωστόσο, σε όλους μας έχει συμβεί να μπαίνουμε μέσα για να πάρουμε απλά γάλα και ψωμί και να βγαίνουμε με επτά σοκολάτες, ένα κρασί, μια εξάδα μπίρες, παντόφλες, γατοτροφή για τη γάτα που δεν έχουμε (ήταν σε προσφορά τι να κάνουμε) και ένα φωτάκι νυχτός που αλλάζει χρώμα. Περιττό να πούμε μάλιστα ότι τις περισσότερες φορές έχουμε ξεχάσει ό,τι χρειαζόμασταν τελικά. Για να γλιτώσεις από όλη αυτήν την ταλαιπωρία, ακολούθησε πιστά τις συμβουλές μας και πάρε ό, τι (πραγματικά) χρειάζεσαι στο πι και φι.

super market lista

Φτιάξε λίστα
Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά πολλοί από εμάς το ξεχνάμε, με αποτέλεσμα να καταλήγουμε στο χάος που μόλις περιγράψαμε. Πριν φύγεις για το σούπερ μάρκετ γράψε σε ένα χαρτί τα πράγματα που χρειάζεσαι ή κάνε μία λίστα στις σημειώσεις του κινητού σου και πήγαινε κατευθείαν στους διαδρόμους που ξέρεις ότι θα τα βρεις. Έρευνα μάλιστα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Nutrition Education and Behavior απέδειξε ότι όσοι συνηθίζουν να έχουν γραπτή λίστα μαζί τους, κάνουν πιο υγιεινές επιλογές τροφίμων και έχουν χαμηλότερο ΔΜΣ.

super market3

Κινήσου στην περίμετρο του εσωτερικού του καταστήματος
Εκεί συνήθως θα βρεις τις πιο υγιεινές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της μαναβικής και των φρέσκων προϊόντων. Στη μέση των σούπερ μάρκετ υπάρχουν τις περισσότερες φορές τα συσκευασμένα αλμυρά και γλυκά σνακ, οι σοκολάτες και κάθε λογής ανθυγιεινά τρόφιμα. Απλά παρατήρησέ το την επόμενη φορά που θα επισκεφθείς ένα από αυτά. Απέφυγε αυτούς τους διαδρόμους και γλίτωσε το καλάθι σου από ανθυγιεινές τροφές και το πορτοφόλι σου από περιττά έξοδα.

Διάλεξε την πιο γρήγορη ουρά στα ταμεία
Όσο γρήγορα και εάν τελειώσεις τα ψώνια σου, εάν βρεις “κίνηση” στα ταμεία, την έβαψες! Για να μην πάει, λοιπόν, στράφι όλη σου η προσπάθεια, δες ΕΔΩ το μυστικό για να περιμένεις πάντα στην ουρά που “κινείται” πιο γρήγορα.

Δείτε ακόμα:
5 λόγοι που σας κάνουν να ξοδεύετε περισσότερα στο supermarket