Εάν είσαι παθιασμένος με τη μαγειρική ή έστω φανατικός κρεατοφάγος, τότε σίγουρα θα έχεις στην κατοχή σου ένα μαντεμένιο τηγάνι. Όσο εύκολο και γρήγορο είναι όμως να ψήσεις σε αυτό ένα αβγό, μια ζουμερή μπριζόλα ή ένα μπιφτέκι, άλλο τόσο δύσκολο είναι να καθαρίσεις την αντικολλητική του επιφάνεια. Ή μήπως όχι; Να πώς θα το καθαρίσεις εύκολα και απλά χωρίς να χρειάζεται να τρίβεις με μανία επί ώρες ρισκάροντας να το καταστρέψεις.

Τι θα χρειαστείς:
λάδι
βούρτσα για τα πιάτα
σαπούνι για τα πιάτα

Πριν την πρώτη χρήση:
Πλένουμε το τηγάνι με ζεστό νερό και σαπούνι και το σκουπίζουμε. “Βρέχουμε” μία πετσέτα με λάδι και περνάμε με αυτή όλο το σκεύος μέσα και έξω. Τοποθετούμε το τηγάνι στο φούρνο ανάποδα και το αφήνουμε στους 180 ºC για μία ώρα. Κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε το τηγάνι να κρυώσει τελείως.

Μετά από κάθε χρήση:
Πλένουμε το σκεύος με σαπούνι και βούρτσα για τα πιάτα. Το βάζουμε πάνω στο μάτι για 30′ ή μέχρι το νερό να αρχίζει να εξατμίζεται. Μόλις στεγνώσει, κλείνουμε τη φωτιά και απλώνουμε λίγο λάδι στο εσωτερικό του τηγανιού χρησιμοποιώντας μία πετσέτα. Μόλις κρυώσει, το σκουπίζουμε.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Δεν βάζουμε ποτέ το μαντέμι στο πλυντήριο πιάτων, δεν το μουλιάζουμε στο νερό και δεν το τρίβουμε με το σύρμα προκειμένου να μην καταστραφεί η αντικολλητική του επιφάνεια.

Δείτε επίσης:
Δες πώς θα κάνεις το τηγάνι σου να λάμπει σαν καινούριο