Το καλοκαίρι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με την συντήρηση των τροφίμων, καθώς λόγω της υψηλής θερμοκρασίας χαλάνε πιο εύκολα. Τι πρέπει να κάνουμε, λοιπόν;

Αλλάξτε τη θερμοκρασία στο θάλαμο συντήρησης. Η σωστή θερμοκρασία είναι από 2οC έως 4oC. Σε ό,τι αφορά την κατάψυξη, ρυθμίστε την στους -18oC. Έτσι δεν θα επιτρέπετε την ανάπτυξη μικροβίων στο εσωτερικό της.

Να θυμάστε επίσης, να μην βάζετε ποτέ φαγητό που έχει μόλις μαγειρευτεί και είναι ζεστό στο ψυγείο, καθώς θα αυξήσει τη γενική θερμοκρασία του ψυγείου με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν τα υπόλοιπα τρόφιμα που βρίσκονται μέσα σε αυτό. Τέλος, μην έχετε πολύ γεμάτο το ψυγείο σας, αφού σε αυτή την περίπτωση δεν κυκλοφορεί εύκολα ο αέρας, με αποτέλεσμα να μην κατανέμεται η ψύξη στο εσωτερικό του ψυγείου σωστά.

Δείτε επίσης:
4 έξυπνοι τρόποι να νικήσετε τον καύσωνα στην κουζίνα το καλοκαίρι

Πώς δεν θα ξεχάσεις τα τρόφιμα που λήγουν στο ψυγείο!

Το κόλπο για να διατηρούνται τα λαχανικά περισσότερο στο ψυγείο