Για να φτιάξεις ένα πραγματικά απολαυστικό φλιτζάνι τσάι δεν αρκεί να χρησιμοποιήσεις μόνο το αγαπημένο σου blend βοτάνων, αλλά και να λάβεις υπ’ όψιν σου το χρόνο που παραμένει το φακελάκι του τσαγιού μέσα στο ζεστό νερό.

Ο Βρετανός food expert Μartin Isark δοκίμασε πολλά φακελάκια τσαγιού και αφιέρωσε πολύ χρόνο για να ανακαλύψει τον ιδανικό χρόνο που απαιτείται να μένει ένα φακελάκι τσαγιού στο ζεστό νερό, ώστε να δίνει το τέλειο ρόφημα από γευστική άποψη.

Ειδικότερα, ο Μartin Isark πέρασε δύο ολόκληρα 24ωρα φτιάχνοντας τσάι και δοκιμάζοντας μερικά από τα μεγαλύτερα brand τσαγιού και κατέληξε ότι η παλαιότερη συμβουλή να μένει το φακελάκι 3-4 λεπτά στο νερό είναι τελείως λάθος. Για την ακρίβεια, ο ιδανικός χρόνος είναι ακριβώς 25 δευτερόλεπτα!

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν το φακελάκι μείνει στο νερό για περισσότερα από 25 δευτερόλεπτα (π.χ. για 30 δευτερόλεπτα) τότε οι τανίνες που απελευθερώνονται το κάνουν να πικρίζει, ενώ αν μένει για λιγότερο από 25 δευτερόλεπτα τότε το ρόφημα είναι πολύ αδύναμο γευστικά.