Οι μπανάνες είναι από τα φρούτα που μας αρέσουν πολύ και τις χρησιμοποιούμε σε αρκετές παρασκευές. Πολλές από αυτές, ζητούν τις μπανάνες κατεψυγμένες.

Οι κατεψυγμένες μπανάνες μπαίνουν σε smoothies, milkshakes, κέικ και κεκάκια, ενώ γίνονται και παγωτό. Επίσης, η κατάψυξη είναι ο ιδανικός τρόπος συντήρησης τους, ειδικά όταν πάνε να μαυρίσουν, για να μην χρειαστεί να τις πετάξεις. Πώς λοιπόν θα τις καταψύξεις σωστά;

Εννοείται ότι δεν θα τις βάλεις ολόκληρες, με τη φλούδα μέσα στην κατάψυξη. Αντιθέτως, θα τις καθαρίσεις και θα τις κόψεις σε φέτες και σε ό,τι πάχος προτιμάς, αναλόγως σε τι συνταγές θέλεις να τις χρησιμοποιήσεις (για παράδειγμα, αν τις προορίζεις για παγωτίνια θα χρειαστεί να τις κόψεις σε ποιο παχιές φέτες).

Στη συνέχεια τις απλώνεις σε ταψί που χωράει στην κατάψυξη και το οποίο έχεις καλύψει με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Προσοχή, να απλώσεις τις φέτες μπανάνας σε μονή στρώση, για να μην κολλήσουν τα κομμάτια μεταξύ τους. Μόλις παγώσουν καλά, είτε τις χρησιμοποιείς απευθείας σε κάποια συνταγή, είτε τις μεταφέρεις σε σακουλάκια τροφίμων που κλείνουν αεροστεγώς και τις διατηρείς στην κατάψυξη, βγάζοντας κάθε φορά όση ποσότητα θέλεις.

Δείτε επίσης:
Πώς να παγώσεις και να ξαναζεστάνεις σούπες και σάλτσες

11 τροφές που δεν ήξερες ότι μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη

Πώς να παγώσεις και να ξαναζεστάνεις pancakes και βάφλες